החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לעוגה:
4 ביצים
220 גרם סוכר – ( בערך 1 כוס + כף גדושה )
300 גרם שמן קנולה (בערך 1/4 1 כוסות )
9 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים גס בפומפיה.
300 גרם קמח (בערך 2 כוסות + 1 כף גדושה).
1 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט כפית מלח
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם חמוציות טבעיות.
לפיזור מעל העוגה:
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים.
סוכר חום דמררה
ציפוי - מפזרים אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.מרפדים ומשמנים תבנית עגולה קוטר 26.
- בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר רק עד מסה תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן ומקציפים כשתי דקות נוספות. מקפלים לתוך המסה גזר, קמח, קינמון, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים אגוזים וחמוציות ומערבבים רק עד שנבלעים בתערובת. יוצקים לתבנית.(לא לערבב יותר מדי).
- מפזרים מעל שקדים מולבנים ומעט סוכר חום.
- אופים 70-60 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
מתכון מאת ענבל שלו - קונדיטורית, מעצבת עוגות בהר אדר - המתוקים של ענבל
0546330630
https://www.inbalcakes.com
https://www.hamlatza.co.il/inbalcakes