אם אתם בקיאים ולו מעט בסצנה הקולינרית הישראלית, כנראה שכבר שמעתם על גומבה: רשת של מסעדות המציעות מזון איטלקי מהיר, אבל סופר איכותי, בשיטת הטייק אוואי. הסיפור של רשת מסעדות המזון האיטלקי גומבה הוא בבחינת הגשמת חזון, שהולידה הצלחה עצומה. חלום בין עשרות שנים, שהתגשם כמו באגדות בזמן המתאים ביותר. זהו הסיפור של סהר שפע מקים רשת גומבה.
השורשים של גומבה נעוצים עוד בילדותו של שפע. "כשהייתי בן שלוש לערך, משפחתי נסעה בימי ההולדת למסעדת "מאמא מיה" הירושלמית, מסעדה מצוינת שלצערי הרב נסגרה מאז. בזכות אותם ימים, תחושת החווייה המשפחתית השמחה המשולבת עם אוכל איטלקי ואווירה שמחה עדיין צרובה בי", הוא נזכר.
רצה הגורל, ובמהלך השנים נהיה שפע חברו הטוב של אחד מבני המשפחה שעמדה מאחורי המסעדה. בחופשת השחרור שלו, כשהייתה מצוקת כוח אדם במסעדה, הוא נקרא לדגל כדי לסתום חורים. והשאר היסטוריה.
במשך שלושה חודשים הוא שטף במסעדה כלים, ומשם התקדם בצורה הדרגתית אבל בטוחה. הוא חלש על הפס הקר, הפס החם ויתר התחומים, עלה בשרשרת הניהולית של המסעדה. באותה תקופה גילה את האהבה העצומה שלו לקפה, שתוליד בהמשך את רשת בתי הקפה ארומה, אותה הקים לפני כמה עשרות שנים.
בין סהר שפע למטבח האיטלקי יש סיפור אהבה ארוך שנים. "זה מתחיל מחוויית הילדות שלי וממשי בעובדת היותי צמחונית – מסעדה איטלקית היא הרי האופציה המועדפת בקרב צמחונים, כך שהמשיכה שלי למטבח האיטלקי נראית מובנת מאליה", הוא אומר. "בנוסף לכך אוכל איטלקי ידוע בהיותו נקי, טעים ומזמין במיוחד. הוא נראה נפלא, ומשלב יופי ופשטות. זה בדיוק מה שאני מצפה מהאוכל שלי".
את הסטנדרטים האלו רצה שפע להגשים במסעדה איטלקית, שהתמונה שלה נמצאת בראשו מזה שנים. עם סיום הפרק של ארומה בחייו, הוא החל ללקט עוד ועוד פיסות מידע על המטבח האיטלקי. במקביל השתמש ביסודות שצבר על עולם השיווק.
במהלך השהות שלו בניו יורק, הוא נחשף לספר הקאנוני "22 חוקי הברזל של השיווק" ממנו לקח כמה מהעקרונות המלווים אותו לכל אורך הקריירה. חלק גדול מההחלטות שהוא מבצע מאז ועד היום מקורו בתיאוריות חדשניות ופורצות דרך אליהן, בחיים האמיתיים ובספרות התיאורטית.
כל אלו הולידו קונספט אחד, שהוא כיום "גומבה". הרשת, המונה מספר סניפים בפריסה ארצית, מציעה תפריט מצוין על טהרת המטבח האיטלקי המהיר. תמצאו כאן מגוון סוגים של פסטות, פיצות, אנטיפסטי, סלטים, קוקטיילים וקינוחים מפנקים, במחירים בהחלט מפתיעים.
הרשת זוכה להצלחה גדולה, כשנראה שבעתיד הקרוב היא תתרחב לסניפים נוספים ברחבי ישראל. "אפשר לומר שהחלום של הקמת מסעדה איטלקית שוכן אצלי עמוק בלב כבר עשרות שנים", מסכם שפע. "גומבה היא התגשמות מופלאה של החלום".