נהיגה במהירות מופרזת

 

עברתם עבירת מהירות? אינכם בטוחים בזכויותיכם? פנו למשרדינו ערן ערקאוי ושות' ונסייע במתן פתרון הולם.

 

מהי מהירות מופרזת

החוק מגדיר מהירות מופרזת ככזו העולה על המהירות המירבית המותרת, המהירות המירבית משתנה לפי תנאי הדרך וסוג הרכב, לדוגמא בדרך מהירה רגילה המהירות המירבית המותרת לרכב מנועי רגיל 110 קמ"ש ולאוטובוס 100 קמ"ש. הטבלה מתעדכנת באתר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים וכל נהג חייב לדעת את כללי המהירות בדרכים ולציית לתמרורים.

 

נהיגה במהירות מופרזת

 

מתי נקבל דו"ח על נהיגה במהירות מופרזת?

הקנס על נהיגה במהירות מופרזת ניתן לפי גובה המהירות החורגת ולפי תנאי הדרך.

בדרך עירונית- נהג שחרג מהמהירות המותרת ב 20 קמ"ש יקבל קנס של 250 ש"ח חריגה של 21-30 קמ"ש תגדיל את הקנס ל 750 ש"ח ו 8 נקודות. כאשר מדובר בחריגה של 31-40 קמ"ש הסכום מגיע ל1500 ש"ח ו10 נקודות! חריגה מעבר לאמור לעיל, כבר גוררת את פורע החוק לבית המשפט שם נקבע עונשו. 

 

בדרך בין עירונית- טווח המהירות גבוה יותר כאשר עד 25 קמ"ש חריגה מהמותר יקנס ב 250 ש"ח, חריגה של 25-40 קמ"ש תגדיל את הקנס ל750 ש"ח ו 8 נקודות. חריגה של 41-50 קמ"ש תגדיל את הקנס ל 1500 ש"ח. מעבר ל51 קמ"ש הזמנה לבית משפט + 10 נקודות.

 

עבירות המהירות מתועדות בד"כ באמצעות מצלמות המוצבות בדרך, בד"כ בצורה נסתרת. המצלמה מצלמת את עבירת התנועה והצילום נשלחים לבעל הרכב בצירוף הקנס. במידה ושוטר זיהה באמצעות מד מהירות נהג שעבר את המהירות המותרת הוא עוצר אותו במקום ונותן לו את הדו"ח.

 

מהירות מופרזת מסכנת חיים מגדילה את הסיכוי לתאונת דרכים קטלנית, מקטינה את מרחק התגובה מסכנת את הנהג היושבים ברכב וסביבתו. ברגע שנהג הגיע לבית משפט הנטיה היא להחמיר את עונשו. משטרת ישראל אף הגדירה כי בשטח עירוני בו נמצאים הולכי רגל רבים קיים סיכון גבוה לפגיעה. לפיכך נקבע כי מהירות העולה על 60 קמ"ש בעיר מוגדרת כעבירת תלת"ן שיכולה לשלוח את הנהג לכלא, המשטרה קובעת בעבירות מסוג זה שיפוט מהיר ומבקשת לפסול את הרישיון לתקופה ארוכה.

 

מה חשוב לדעת?

במקרה של עבירת מהירות לרוב לשוטר יש הוכחה חותכת ביד בצורת מד מהירות המורה על העבירה או מצלמה שתיעדה את המהירות, ולכן לנהג יהיה קשה להוכיח כי הוא אינו אשם בעבירה, אלא במקרים חריגים בהם הוא לא הנהג שנהג ברכב . לרוב המיכשור היום מהימן ומשוכלל ממה שהיה בעבר וקשה לטעון כי מדובר בטעות של המד או המצלמה.

 

מי שקיבל דו"ח ולא נהג ברכב באפשרותו לבקש הסבת דו"ח, הבקשה צריכה לכלול את הודאתו של הנהג שנהג, פרטיו האישיים וכל זאת בתוך 30 יום ממועד ביצוע העבירה.

 

יש לשים לב לנקודות שמצטברות עם הקנס, מדובר ב8 נקודות ויותר כאשר צבירת 12 נקודות ומעלה מחייבת את הנהג בקורס נהיגה מונעת. 24 נקודות ומעלה מחייב מעבר קורס קשה יותר עם מבחן בסופו מי שצבר 36 נקודות ומעלה יידרש למבחן נהיגה עיוני ורשיונו יפסל לתקופה.

 

יש לשים לב כי תקנות התעבורה משתנות מעת לעת, ויש נהגים שאינם מודעים לכך, חשוב להתעדכן בייחוד בנושא הגבלת המהירות כיוון שאי ידיעת החוק אינה פוטרת מענישה.

 

חשוב להתייעץ עם עו"ד לענייני תעבורה מכיוון שיש מקרים בהם ניתן להקל את העונש, כאשר ניתן להוכיח כי המהירות שובשה, או כאשר מדובר בנהג בעל עבר נקי ומדובר במעידה חד פעמית, עו"ד המכיר את סעיפי החוק השונים והתקנות יכול לבחון את נסיבות המקרה לגופו ולהמליץ על דרכי פעולה ייעילים להקלת העונש, בייחוד כאשר מדובר במשפט שם יש השפעה לכל מה שנאמר על ידי הנאשם.

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ