מאפה שבלול מבצק עלים במילוי חומוס(סמבוסק)טבעוני,
להפשיר חבילת בצק עלים במקרר,
להכין תערובת למילוי סמבוסק חומוס:להשרות חצי ק״ג גרגירי חומוס ל12 שעות(לאחר בישול והשרייה שווה 1 ק״ג אפשר להשתמש בחומוס מבושל קפוא וגם מקופסת שימורים), לבשל עד רכות לסנן,להעביר למעבד מזון לטחון בפולסים לא עד מחית שישארו חתיכות,לטגן עד הזהבה פלוס 4 בצלים גדולים לסנן שאריות שמן,להוסיף כף כורכום כף כמון כף פפריקה כף פלפל שחור גרוס כף מלח הימלייה כפית צילי יבש גרוס(אם מיועד לילדים ללא הצילי) לטגן לפתיחת טעמים 3 דקות,להוסיף את החומוס הטחון לטגן 3 דקות תוך כדאי ערבוב לקרר(חייב קירור לפני מילוי).
לפרוס את הבצק לחתוך ל 3 חתיכות שוות,
לרדד כל חלק למלבן 60 ס״מ על 30 ס״מ,
להניח בקצה הארוך של המלבן פס עבה מהמלית(הקרה),
לגלגל לגליל שסוף הגליל על משטח העבודה,
לגלגל לשבלול שקצה הגלגול מתחת לטבעת ליד,
להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה ללחוץ עם היד להשטחה קלה,
למרוח מים ואו שמן זית לפזר מעל שומשום קלוי(על מחבת יבשה),
להכניס לתנור חם על 190 מעלות לאפות עד הזהבה יפה ובתאבון.
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥לייקו♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>
לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>
הנחה מיוחדת לרגל פתיחת השנה, כלי בישול מרוקאי ב 20% הנחה לחברי הקהילה.