חמין בובס(שעועית לימה)עם כדורי קיגל טבעוני ללא גלוטן,
להכין כדורי קיגל:לטחון בבלנדר חזק 3 כוסות שיבולת שועל ללא גלוטן,להכניס לקערת ערבוב ולהוסיף כף התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת ללא חומרים מוספים)כפית פפריקה חצי כפית פלפל שחור גרוס חצי כפית מלח הימלייה לערבב, להוסיף כוס שמן רבע כוס מים 3 כפות בצל מקורמל לערבב לתערובת אחידה,להכניס למקרר לשעה להתייצבות,להכין כדורים בקוטר 4 ס״מ להכניס לפריזר להקפאה ל 12 שעות.
להשרות 1 ק״ג שעועית בובס(לימה)עם כפית סודה לשתייה ל 12 שעות לסנן,
לבשל לאחר רתיחה 45 דקות(לכפות את הקצף שנוצר עם כף אם רוצים כריים נקיים)לסנן
,לטגן 8 בצלים ברבעי טבעות דקות,
להוסיף לבצלים 2 כפות פפריקה חצי כפית פלפל שחור גרוס כף אבקת התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת טבעית ללא חומרים מוספים)כפית מלח חצי כפית צילי גרוס יבש לטגן 3 דקות לפתיחת טעמים,
להעביר לסיר בישול איטי(6 וחצי ליטר גודל),
להניח מעל 10 שיני שום סולו(שום של שן אחת)ואו 2 ראשי שום מקולפים,
להניח מעל את השעועית המבושלת להוסיף מים רותחים 1 ס״מ מעל השעועית,
להפעיל את הסיר על עוצמה גבוהה עד רתיחה,
להוריד לעוצמה נמוכה להניח את כדורי הקיגל ולבשל 6 שעות ובתאבון.
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות״
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>