כ 40 אוזני המן קטנים | פרווה
כוס ושליש קמח רגיל - 185 גרם
2 כפות מלאות קורנפלור - 22 גרם
שליש כוס סוכר
חצי כפית אבקת אפיה
1 ביצה
שליש כוס שמן
חצי כפית תמצית וניל
למילוי: כל ממרח שוקולד שאוהבים או ממרח תמרים
לזיגוג פסי שוקולד (לא חובה): 50 גרם שוקולד מריר + כפית שמן
אופן הכנה:
בקערה מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפיה. הוסיפו את הסוכר וערבבו. כעת הוסיפו את הביצה, שמן והתמצית וניל. מערבבים היטב בעזרת כף ואח"כ לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד
* אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה דק אבל לא דק מידי אחרת הבצק יקרע בקיפול.
קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה בקוטר של כ-5 ס"מ.
מניחים במרכז כל עיגול כרבע כפית ממרח שוקולד או ממרח תמרים.
סוגרים כל עיגול ללצורת אוזן המן ומהדקים היטב את השוליים כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה.
אופים במשך 14-15 דקות, עד להזהבה ממש קלה.
הוציאו מהתנור וצננו היטב בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר שהתקררו).
מניחים בקערית את קוביות השוקולד וכפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות.
מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.
ממלאים בשקית זילוף (או שקית אוכל קטנה), גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים מעל אוזני המן.
מתכון מיני אוזני המן מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות