סמבומלווח קונכייה ממולא במלית חומוס(סמבוסק)בתנור

סמבומלווח קונכייה ממולא במלית חומוס(סמבוסק)בתנור,

להכין מלית: לקחת 800 ג״ר גרגירי חומוס לאחר בישול עד רכות מסוננים,(אפשר קפוא מבושל ואפשר מקופסת שימורים),למעוך עם מועך פירה ואו בפולסים במעבד מזון לתערובת גרגירית גסה,לטגן 800 ג״ר בצלים חתוכים דקדק עד הזהבה פלוס,להוסיף כפית פלפל שחור גרוס כפית שטוחה צילי יבש גרוס כפית כורכום כפית כמון כפית אבקת התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת טבעית ללא חומרים מוספים)כפית מלח הימלייה לטגן לפתיחת טעמים 3 דקות,(אם מיועד לילדים ללא הצילי)להוסיף את תערובת החומוס המעוכה לערבב על אש קטנה 5 דקות לקרר לפני מילוי.(אפשר כמובן להקטין כמויות)

להפשיר מלווח,

לרדד להכפלת האורך(שהרוחב ישאר),

להניח פס ברוחב כף מהמלית בקצה הארוך,

לגלגל לגליל ואת הגליל לקונכייה,

למעוך קלות להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה,

לרסס מעט שמן לפזר מעל שומשום קלוי,

להכניס לתנור חם על 190 מעלות לאפות עד הזהבה יפה ובתאבון.

 

הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות״

לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

 

לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>

רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ