מאפה גבינות מדפי אורז

מאפה גבינות מדפי אורזמאפה גבינות פשוט וקל להכנה שמכינים עם דפי אורז.

המאפה יוצא נמוך אך טעים מאוד.

מומלץ מאוד למי שעדיין לא עבד עם דפי אורז ורוצה מתכון טעים שאפשר להכין במהירות.

רכיבים

תבנית פאי או תבנית עגולה נמוכה בקוטר 24 ס”מ

7 דפי אורז

250 גרם גבינה לבנה או קוטג’

2 ביצים גדולות

50 גרם גבינה צהובה או מוצרלה (חצי כוס)

100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת (כוס)

כף שמן זית

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

*שומשום לקישוט מעל - אפשרי לשלב גם קצח למי שאוהב

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות.

משמנים תבנית עגולה נמוכה או מרפדים אותה בנייר אפיה.

בקערה טורפים את הביצים ומעבירים לקערית קטנה כמות של 2-3 כפות מהבלילה (זה ישמש אח”כ לציפוי).

מוסיפים לקערת הביצים הטרופות את הגבינות, שמן זית, מלח ופלפל שחור

מערבבים הכול לתערובת אחידה.

מניחים בתחתית התבנית דף אורז (דף יבש, אין צורך להרטיב אותו).

מורחים על דף האורז היבש באופן אחיד 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות.

מניחים דף אורז נוסף ומעליו מורחים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. כך ממשיכים 6 דפים.

מניחים את דף האורז האחרון (השביעי) ומורחים מעל ביצה טרופה (שהשארנו צד) ומפזרים שומשום או שומשום מעורבב עם קצח.

מכניסים לתנור החם (מבלי לכסות) ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.

 

מתכון מאפה גבינות מדפי אורז מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

 

המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה