הסיר הוא כוכב העל של המטבח וגם אתם בוודאי מוצאים את עצמכם במהלך השבוע או לקראת אירוח "מעמידים סירים" לבישול של שלל מטעמים.
קיימים סוגים שונים של סירים בשלל גדלים העשויים ממבחר חומרים, כשלכל סוג וחומר יש את המאפיינים הייחודיים והיתרונות שלו וחשוב להכיר את סוגי הסירים השונים על מנת לבחור את הסיר האולטימטיבי עבורכם.
לפניכם הכרות עם החומרים המובילים בסירים ומענה להתלבטויות כמו באיזה עובי סיר איכותי אמור להיות וממה כדאי שיהיה עשוי המכסה שלו.
מה ההבדל בין סיר נירוסטה לנון סטיק?
קיימים סירים ממגוון חומרים כמו ברזל יצוק בעל עמידות גבוהה המונע גם הצטברות חלודה וקל מאוד לנקות אותו, אך היא נחשב למוצר יחסית יקר. סירים מנירוסטה פופולאריים מאוד ובעלי ביצועים טובים. נירוסטה אינה משפיע על טעם האוכל בעת בישול והסיר גם מתחמם במהירות וניתן לנקות אותו גם במדיח כלים, אך קיימים סירים בדרגות איכות שונות מנירוסטה תלוי במספר השכבות של הכלי ויש לבחון זאת בעת בחירת המוצר.
סירי נון סטיק נחשבים לבשורה מרעננת בתחום המאפשר קלות ניקוי בקרצוף מינימלי וגם פחות שימוש של שמן בבישול בגלל הציפוי הייחודי. הוא אידיאלי להכנת מאכלים דביקים, אך לרוב פחות מומלץ לבישול בחום גבוה במיוחד. סיר טפלון הוא סיר נוסף שמככב על השיש ולרוב מתאים לכל סוגי הכיריים וכן לניקוי במדיח כלים, יש גרסאות נון סטיק שהמזון לא נדבק והטיגון בסיר נעשה במעט שמן כך שניתן להשיג באמצעותו בישול בריא יותר, אך יש לזכור שסירי טפלון רגישים יותר לשריטות ולכן חשוב להקפיד על השימוש בהם.
סיר שיש הינו סיר בעל ציפוי שיש המצטיין בעיצוב מרשים במיוחד ולרוב מתאים לשימוש בתנור בטמפרטורות גבוהות יחסית.
הסירים השונים מגיעים במבחר גדלים כשבבחירת הסיר כדאי תמיד לבדוק איזה גודל אתם צריכים מבחינת מקום אחסון, תכולת האוכל שאתם נוהגים לבשל או התאמה למאכלים אהובים ספציפיים וכן תחזוקתה של הסיר כך שהוא גם יהיה פרקטי. ישנם סירים במגוון עיצובים אלגנטיים שגם ייראו טוב במטבח שלכם.
למבחר סירים >>
https://www.cook-bake.co.il/product-category/סירים-ומחבתות/סירים-וסוטאזים
כיצד עובי הציפוי משפיע על איכות הסיר ואיזה סוג מכסה לבחור?
פרמטרים נוספים שיש לקחת בחשבון בבחירת סירים הם משקל הסיר. בעוד סיר כבד יכול להיות עמיד יותר בטמפרטורות גבוהות ובאופן כללי, לעיתים קשה יותר להשתמש בו ולכן, כדאי לברר מה משקל של כל סיר והאם משקלו מאפיין את הערך שהוא נותן למשתמש. לרוב הולכת חום טובה תתקבל בסירים בעלי ציפוי בעובי של 4 מ"מ וככל שהעובי יורד יתכן שהסיר יתעוות עם הזמן ובטמפרטורה גבוהה. יש לבחון מה עובי הציפוי הקרמי או ציפוי השיש של הסיר המגנים עליו.
שיקול נוסף קשור לסוג המכסה הם מזכוכית או ממתכת. מכסה מזכוכית מאפשר לרוב הצצה אל תוך תכולת הסיר ומעקב אחר הבישול בעוד מכסה מתכתי הוא אטום אך אינו שביר כמו מכסה זכוכית, כך שהוא פחות דורש הקפדה על השימוש והניקוי שלו וכמובן קל לנקות אותו גם במדיח כלים.
שימו לב שישנם סירים בעל ציפוי מספר שכבות המעניקות לו עמידות גבוהה יותר. חשוב לבחון שהסיר שנבחר אכן מתאים לשימוש בכל סוגי הכיריים כמו אינדוקציה, גז וכיריים חשמליות ושהוא בעל ידיות נירוסטה שאינן מתלהטות ועד איזו טמפרטורה ניתן להשתמש בסיר והאם אינו מכיל חומרים שעשויים להזיק כמו עופרת, קדמיום וכדומה. כמו כן, חשוב לבדוק בביצוע תהליך הרכישה כמה שנות אחריות יש למוצר הנבחר.