מצרכים:
3.5 כוסות קמח לחם או קמח לבן (*ראו הערה בתחתית המתכון לגבי שימוש בקמח מלא)
כף סוכר לבן
כף גדושה שמרים יבשים
כוס מים חמימים
רבע כוס שמן זית או קנולה
1 כפית מלח
אופן הכנה:
בקערה מערבבים את החומרים היבשים : הקמח עם השמרים והסוכר.
מוסיפים מים חמימים ומערבבים במשך כדקה.
מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (ניתן ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).
אם הבצק יבש - מוסיפים עוד קצת מים. אם הבצק דביק - מוסיפים עוד קמח.
מפזרים מעל הבצק באופן אחיד כפית מלח וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל 10-11 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור.
כל כדור מרדדים בעזרת מערוך לפיתה בעובי של 4-5 מ”מ ומניחים על נייר אפיה, מכסים את הפיתות במגבת במשך כ-15 דקות.
בינתיים מחממים מראש את התנור ל250 מעלות.
התנור צריך להיות חם מאוד כשמכניסים את הפיתות!
מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הפיתות (עדיף בהתחלה לאפות כל פעם 3-4 פיתות כדי שתוכלו לשפר).
מכניסים לתנור החם למשך 4-4.5 דקות, עד שהפיתות מתנפחות ומתחילות להשחים.
מוציאים מהתנור ומניחים את הפיתות החמות בין שתי מגבות עד לקירור כדי לשמור על רכותן.
הערות:
*אם רוצים להכין פיתות מקמח מלא – ניתן לשים 2.5 כוסות (360 ג’) קמח כוסמין או קמח מלא רגיל + כוס (140 ג’) קמח לחם או לבן.
אם משתמשים בקמח כוסמין – ייתכן ותצטרכו להוסיף פחות מים.
אם משתמשים בקמח מלא רגיל- ייתכן ותצטרכו להוסיף קצת יותר מים.
לאחר הצינון ניתן לשמור בהקפאה בתוך שקית אטומה. מפשירים בטמפרטורת החדר או בתנור.
הפיתות לא נפתחו? סיבות עיקריות לתקלה זו:
1.התנור לא היה חם מספיק.
2.היתה בעיה בעובי הבצק. אם הפיתות התנפחו באופן חלקי כנראה שהבצק היה עבה מידי.
3.אם הם לא התנפחו בכלל כנראה שהבצק היה דק מידי.
בכל מקרה, גם אם הפיתות לא התנפחו תוכלו להקפיא אותן ולהשתמש בהן כתחתיות לפיצה או להכין מהן פיתות עם שמן זית וזעתר.
מתכון מתכון לפיתות בתנור מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות