בניה קלה היא שיטת בניה חדישה יחסית שלא כוללת שימוש בבלוקים, בטון וטיח. היא כן כוללת שימוש בלוחות מיוחדים המורכבים על קונסטרוקציה שעשויה מפלדה או מעץ. לשיטה זו, יש יתרונות רבים וניתן לראות שעושים בה שימוש לכל מיני פרויקטים.
אחת מבין החברות המובילות בתחום היא חברת א.ב.ד בניה קלה. החברה מספקת פתרונות מגורים מהירים ואיכותיים למגזר הפרטי והעסקי.
אין ספק שכאשר בוחרים בשיטת בניה קלה, זמן הבניה מתקצר בצורה משמעותית ומדוע? כי ניתן לייצר מבעוד מועד את המרכיבים הנדרשים למבנה שנבנה בבניה קלה ולאחר מכן כאשר כל החלקים מוכנים, כל שנשאר לעשות הוא להרכיב אותם בשטח. היתרון הגדול שכל אותם המרכיבים, אינם דורשים הכנות מיוחדות (זאת בשונה מבניה רגילה, שיש צורך להכין יציקות לבטון וכמו כן להמתין עד שיתקשה). מעבר לכך, אין צורך בהעסקה של גורמים וספקים נוספים כמו, קבלני שלד, אנשי מקצוע שיבצעו עבודות טיח וגמר ועוד.
כאשר בונים מבנה, יש להתייחס גם להוצאות החימום והקירור הצפויות. היתרון הוא ששיטת בניה קלה כוללת שימוש בחומרים חדישים יחסית שיש להם יכולות בידוד מעולות. במסגרת שיטת בניה קלה, יש חלל שנוצר בין הקיר הפנימי לקיר החיצוני של המבנה. בחלל הזה אפשר להשתמש על מנת להתקין מערכת חשמל למבנה, מערכת מיזוג, מערכת אינסטלציה ומים. כמובן חשוב מאוד גם שאיש המקצוע שבונה את המבנה, ישתמש בפנלים מבודדים. אלו מיוצרים על פי דרישות הלקוח. כל החומרים והמרכיבים בהם משתמשים, יוצרים בסופו של דבר מבנה שמוגן מרטיבות וכמו כן מבודד בצורה איכותית וטובה. כך הדבר יכול לחסוך בעלויות החימום והמיזוג וזאת בהשוואה לבנייה רגילה.
אפשר להתקין בקלות את התשתיות הנדרשות. לדוגמה, תשתית של אינסטלציה, ניתן להתקין בקלות וללא הצורך לחצוב בקירות. כך גם תשתיות כמו חשמל ומיזוג. כפי שהוזכר קודם לכן, את אותן התשתיות מתקינים בחלל הפנימי שנוצר בין קירות הפנים של המבנה לבין קירות החוץ המחופים.
כאשר רוצים לבצע תוספות בניה ומשתמשים בבניה קונבנציונאלית, יש לבדוק שאכן השלד יכול לשאת את המשקל של תוספת הבניה. בבניה הקלה, ניתן להוסיף תוספות בניה בלי לחרוג מהמשקל המותר וזאת תוך עמידה בכל הדרישות והתקנים.
תהליך הבניה נעשה בצורה שקטה ונקיה. אין צורך בציוד מכאני כבד. צריכת המים היא מזערית ובמסגרת הבניה הקלה, אין פסולת שאיננה ניתנת למחזור. יתרון נוסף הוא האפשרות להתגורר במבנה בו מבוצעת תוספת של בניה קלה וזאת משום העובדה שאין רעש שהופך את השהות לבלתי נסבלת.
הרי כל המבנים בבניה קלה הם מבנים שיש להם חיבורים גמישים. על כן, כאשר יש רעידות אדמה, כוחות האינרציה לא יצרו במבנה תנועה מופרזת ומדוע? תודות למשקל הנמוך של המבנה בבניה קלה שיכול לרסן משמעותית את כוחות האינרציה. יתרה מזאת, בגלל הגמישות של השלד, למבנה יהיו נזקים מזעריים, שניתן לתקן אותם בקלות.