גבינת ג'יבנה ביתית לכנאפה מאפים ושימושים רבים,
לקחת 6 קופסאות חד פעמיות של סלטים בנפח רבע ק״ג,
בזוגות קופסה מכול זוג לחורר עם חפץ דק ממתכת (כמו שיפוד)שחומם על הגז,
להכין 3 קופסאות סלטים ריקות בנפח חצי ק״ג,
להכין בסיר מי מלח:ליטר מים ו100 ג״ר מלח לחמם מעט עד שהמים שקופים וצלולים לקרר,
להכניס לסיר גדול 6 ליטר חלב 3%(עדיף משקיות),
לחמם ל 85 מעלות להוריד מהאש,
להוסיף 180 ג״ר חומץ לערבב קלות,
להמתין 10 דקות הגבינה מתגבנת,
להניח חיתול על מסננת על סיר,
לאסוף את חתיכות הגבינה עם מסננת קטנה ולהעביר לחיתול,
לתת כשעה לרדת לנוזלים,(הנוזל שנשאר מהבישול נזרק),
למלא בכל קופסת סלטים מחוררת עד הסוף,
להניח על נייר סופג להדק מעל עם הקופסה הנוספת ליציאת עודפי הנוזלים,
להעביר את גושי הגבינה לקופסאות הגדולות למלא את מים המלח,
להכניס למקרר ומוכן לשימוש ובתאבון.
(לפני השימוש לשטוף את מי המלח)
(מ 6 ליטר חלב יוצאות 3 קופסאות של 300 ג״ר ביחד 900 ג״ר כמובן אפשר להקטין כמויות ביחס שווה)
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות״
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>