כאשר קונים דירה חדשה מקבלן, הציפייה היא לקבל לידיכם דירה במצב מושלם. אך לצערנו המציאות מגלה תמונה אחרת. במקרים רבים, פגמים שנפלו במהלך העבודה מובילים לליקויים משמעותיים העלולים להשפיע גם על בטיחות הבניין. אז כדי שתהיו בטוחים שאתם עוברים לבית במצב תקין הנה כל הפרטים על תהליך בדק ובית ועל העלויות הצפויות שלו.
קרדיט תמונה FREEPIK
תשתית החשמל היא אחת החשובות והמורכבות ביותר בבית, ובעת התקנתה עלולות להתרחש תקלות שונות. זו יכולה להיות תקלה פשוטה יחסית כגון נקודת חשמל שהותקנה הפוך ואלו יכולות להיות בעיות מורכבות כגון נקודות חשופות או התקנה רופפת העלולות להוות סכנה בטיחותית של ממש. בדק בית יסודי יבחן את התקינות הכוללת של תשתית החשמל, כאשר העלות תלויה בהיקף הבדיקה ויכולה להתחיל מ-300 ש"ח ועד 2,000 ש"ח.
ליקויי בנייה יכולים להיות קלים, למשל סדקים קטנים או פגמים קלים בריצוף, ואלו יכולים להיות ליקויים חמורים שיפגעו בבטיחות הבניין ובשווי שלו. כך או כך, כאשר מקבלים דירה חדשה מקבלן, הציפייה היא שהדירה תהיה במצב מעולה. אם נדרשים תיקונים, תוכלו להיעזר בדוח של בדק הבית ולהתקזז מול הקבלן על עלויות התיקון הדרושות. בדיקה מבנית כזאת תלויה בגודל הבית ועלותה נעה בין 1,000 ל-2,000 ש"ח, כתלות בהיקפה.
צנרת פגומה עלולה להוביל לנזקי מים משמעותיים למבנה ולרכוש. לצערנו, גם בבתים חדשים מתגלים ליקויים שונים, בייחוד כאשר אין הקפדה על איכות חומרי הגלם והעבודה. כדי למנוע עוגמת נפש ופגיעה ברכוש, רצוי לבצע איתור של נזילות מים, לבדוק את הצנרת ואת הביוב ולאתר סימנים של רטיבות. גם כאן העלות משתנה בהתאם להיקף הבדיקה, ויכולה לנוע בין 200 ש"ח ל-1,000 ש"ח.
בדיקת איטום
זוהי אחת הבדיקות המורכבות ביותר והיא יכולה לכלול פרמטרים רבים. בין היתר היא מורכבת מבדיקת האיטום של הגגות, איטום הרצפות, בדיקת המרזבים ואיתור סדקים בקירות העלולים להוביל לבריחה של חום או לכניסה של מים מבחוץ. סקירה זו עשויה לכלול גם בדיקות מעבדה, כאשר היקף הבדיקה משפיע על העלות, ויכול להתחיל מכמה מאות שקלים ולהגיע לכמה אלפי שקלים.
בדיקת חלונות ועבודות אלומיניום
בדק בית לדירה חדשה מקבלן יכול לכלול גם בדיקה של פעולת החלונות ובחינה של איכות זכוכית החלון ועמידתה בתקנים. הסוקרים יבחנו את איכות הזכוכית, את עובייה, את יכולות הבידוד שלה (אם רלוונטי) ואת רמת הבטיחות שלה. מלבד זאת, חשוב לבחון גם את איכות האלומיניום ולוודא כי החלון נוח לשימוש ושהפתיחה והסגירה שלו קלים. בדיקה זו יכולה לעלות כמה מאות שקלים, תלוי בהיקפה.
חוות דעת משפטית
במקרים מסוימים, כאשר מתגלים ליקויים רבים בבדיקתה של דירה חדשה, ניתן להיעזר בדוח של בדק הבית לצורך הגשת תביעה בבית משפט. כאשר הקבלן מסרב לקבל את הדוח ולבצע את התיקונים הנחוצים, ניתן להגיש את הדוח כחוות דעת קבילה בעת הליך תביעת הקבלן. לכן, חשוב לבחור בחברה המומחית בתחום שתוכל לספק דוח מפורט, מקיף ומדויק.
גודל הבית ועלות הבדיקה
כפי שניתן להבין, בדק בית כולל טווח רחב של בדיקות, ולכן העלות של בדק בית לדירה חדשה מקבלן מושפעת מהיקף הבדיקה. אך מלבד היקף הבדיקה, גם גודל הבית משפיע על העלות. לדוגמה, עלות בדק בית בדירה של עד חמישה חדרים תעלה בדרך כלל בין 1,100
ל-1,600 ₪, ובבית קרקע העלות יכולה להגיע עד ל-2,300 ₪. כדי לקבל הצעה מפורטת ומותאמת אישית, יש לפנות לחברה המתמחה בתחום.