לבצק:
3 כוסות קמח לבן או קמח לחם
כפית סוכר
כפית מלאה שמרים יבשים
שלושת רבעי כוס (180 מ”ל) מים חמימים
4 כפות שמן
כפית שטוחה מלח
*במקום להכין את הבצק ניתן להשתמש בבצק פיצה מצונן.
למילוי:
רוטב פיצה ביתי/קנוי
גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
*** אפשר לערבב גבינה צהובה מגורדת עם גבינה בולגרית מגורדת
פרוסות זיתים ירוקים או שחורים
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק יבש - מוסיפים עוד קצת מים.
מפזרים מעל הבצק כפית שטוחה מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל 8 כדורים שווים.
כל כדור מרדדים בעזרת מערוך לעיגול בעובי של כ-3 מ”מ. מורחים מעל כל עיגול כחצי כף רוטב פיצה (יש להשאיר שוליים נקיים כדי שיהיה קל לסגור למשולש).
מפזרים כ-2 כפות גבינה צהובה מגורדת וחצי כף פרוסות זיתים וסוגרים למשולש.
מהדקים ו”צובטים” היטב את הקצוות כדי שלא יפתחו בזמן האפיה.
מניחים בתבנית על נייר אפיה, מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
מחממים תנור ל 180 מעלות במשך 10-12 דקות (בינתיים נותנים למשולשים לנוח בצד). לאחר מכן מכניסים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה.
מתכון סמבוסק פיצה מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות