קניז(מאפה בצק עלים פולני)ממולא בפירה תפוא ופטריות,
להפשיר חבילת בצק עלים(1 ק״ג) לילה קודם במקרר,
להכין פטריות:לקרמל 2 בצלים ו 2 בצלים סגולים,להוסיף אבקת התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת טבעית ללא חומרים מוספים)כף אבקת מרק פטריות חצי כפית פלפל שחור גרוס כפית מלח הימלייה,לטגן לפתיחת טעמים 3 דקות,להוסיף 2 קופסאות פטריות חתוכות(230 ג״ר מסונן כל אחת),לקרמל בבצלים 6 דקות.
להכין פירה:לבשל עד רכות 1 וחצי ק״ג תפו״א עם כף אבקת התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת טבעית ללא חומרים מוספים) לסנן וליבש על אש קטנה כמה דקות,להכין פירה דקדק להוסיף 4 בצלים מקורמלים כפית אבקת התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת טבעית ללא חומרים מוספים)חצי כפית פלפל שחור גרוס כפית מלח הימלייה,לערבב לתערובת אחידה.
לערבב את הפירה והפטריות לתערובת אחידה לקרר,
לפרוס את בצק העלים לחתוך ל 5 חלקים שווים,
לרדד כל חלק למידה 30 על 20 ס״מ,
להניח בקצה הקרוב לאורך הבצק פס עבה מהתערובת,
לסגור צדדים ולגלגל לגליל,
להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה,
לחזור עם כל הבצקים על הפעולה,
למרוח ביצה לפזר מעל שומשום קלוי ומעט קצח,
להכניס לתנור חם על 190 מעלות לאפות עד הזהבה יפה ובתאבון.
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות״
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>