ניתוח שאיבת שומן

הרפואה הפלסטית היא אחת התחומים הדינאמיים ביותר בעולם הרפואה. פיתוחים של שיטות חדשות, פרוצדורות חדשות לשיפור המראה החיצוני, הצערת העור, פיסול הגוף ושיפור הנראות בכל גיל מופיעות מידי יום כמעט. אחד ההליכים הוותיקים (קיים משנות ה-70) הוא ניתוח שאיבת שומן. מהי בעצם שאיבת שומן? האם מדובר בניתוח? למי מתאימה שאיבת שומן ולמי לא? כל התשובות לשאלות אלו ועוד בהמשך.

 

מהי שאיבת שומן?

בהליך פשוט, הרופא הפלסטיקאי מחדיר צינורית דקה לאזור ממנו נרצה להסיר את השומן ודרכה השומן נשאב אל מחוץ לגוף. מדובר בפרוצדורה קצרה יחסית לה מעט תופעות לוואי המספקת תוצאות מצוינות לעיצוב ופיסול הגוף. את הצינורית הרופא מחדיר דרך חתך קטן הנעשה באזור צדדי או מתחת לקו הביקיני אם מדובר בשאיבה מן הבטן. שאיבת שומן מבוצעת לעיתים כחלק מהליכי פיסול הגוף. ניתן להחדיר את השומן שנשאב לאזורים אחרים כדי לעצב אותם למשל לישבן, חזה, ירכיים, שפתיים ועוד.

 

האם מדובר בניתוח?

מדובר בהליך ניתוחי בהרדמה מקומית. כמובן שכמו כל הליך המבוצע בגוף האדם וכולל הסרה של רקמה כל ההשלכות וההכנות של ניתוח תקפות גם כאן למשל – בדיקות מקדימות, הרדמה מקומית, החלמה ועוד. עם זאת, מכיוון ששאיבת שומן מבוצעת בהרדמה מקומית ולא אורכת זמן רב נהוג להתייחס אליה כאל הליך ניתוחי פשוט ולא ניתוח של ממש. שאיבת שומן יכולה להתבצע במרכז רפואי ולא חייבת אשפוז בבית חולים, אין צורך בהרדמה מלאה ואין צורך בהכנות מיוחדות כמו לניתוח של ממש.

 

למי מתאימה שאיבת שומן?

שאיבת שומן ללא הליכים נוספים מתאימה במיוחד למי שרוצה לעצב אזור מסוים בגופו על ידי סילוק שומן עיקש שלא ניתן להיפטר ממנו בדרכים אחרות. השומן בגופנו לא נעלם, תאי השומן יכולים להתכווץ בעקבות דיאטה ופעילות גופנית אך הם לא נעלמים מן הגוף. הדרך היחידה לסלק אותם היא על ידי הוצאה שלהם בהליך כמו שאיבת שומן. שאיבת שומן מתאימה במיוחד לאנשים צעירים (על מגבלות הגיל בהמשך) וללא מחלות רקע (כמו סוכרת פעילה, בעיה בקרישות דם וכד') וללא משקל עודף ניכר או עור מדובלל באזור.

 

האם יש הגבלת גיל לשאיבת שומן?

באופן עקרוני, מומלץ לא לעבור שאיבת שומן אחרי גיל 40 מכיוון שהאלסטיות של העור יורדת מעל גיל זה. כמו כן, שאיבת שומן באזור הבטן לא מומלצת לנשים שטרם סיימו הריונות ולידות מכיוון שהריון עשוי להרוס את התוצאה של ההליך. ניתן לעבור שאיבת שומן באזורים אחרים אך חשוב לקחת בחשבון עלייה פוטנציאלית במשקל שעשויה לגרום לחזרה של שומן באזור בעקבות הריון.

 

האם שאיבת שומן יכולה להחליף ירידה במשקל?

שאיבת שומן נועדה לעצב את הגוף ולא כתחליף לירידה במשקל. ההליך מיועד למי שרוצה להיפטר משומן עיקש שלא מגיב לפעילות גופנית או דיאטה ולא כאמצעי לירידה במשקל. חשוב לזכור כי ניתן לשאוב לא יותר מ-4 ליטר (כ-4 קילו) של שומן בפעם אחת כך שעבור מי שסובל מעודף משקל משמעותי לא מדובר בשינוי גדול. עבור מי שרוצה להיפטר משכבת שומן באזור הבטן למשל, “ידיות האהבה", הגב וכדומה מדובר בפתרון מצוין.

 

תופעות לוואי וסיכונים

ישנן מספר תופעות לוואי לשאיבת שומן שכדאי להכיר:

  1. אי נוחות או כאב – לא מדובר בהליך כואב במיוחד אבל בתקופת ההחלמה תיתכן אי נוחות. ניתן, בהוראת הרופא להיעזר במשככי כאבים בימים הראשונים לאחר ההליך עד להחלמת האזור.
  2. שטף דם – ייתכן סימן כחול או אדום באזור השאיבה שחולף מעצמו לאחר כשבוע עד שניים.
  3. נפיחות – אזור השאיבה יכול לסבול מנפיחות שעוברת מעצמה לאחר מספר שבועות. חגורת לחץ מומצת מאוד כדי למנוע דבלול של העור ונפיחות יתר.

 סיכונים:

  1. עור מדובלל וגבשושיות – במספר קטן של מטופלים, העור אינו נמתח כראוי ויוצר מראה גבשושי הדורש תיקון בעזרת מתיחת עור.
  2. תסחיף – סיכון נדיר מאוד המתרחש אחת לכמה מאות אלפי שאיבות שומן. קורה כאשר כלי דם נפגע במהלך ההליך ורקמת שומן חודרת אליו. חשוב מאוד לציין שמדובר בסיבוך נדיר מאוד מכיוון ששיטות עבודה מודרניות וציוד רפואי מתקדם הפכו את הליך שאיבת השומן לבטוח וכמעט נטול סיכונים.
  3. זיהום – כמו בכל הליך בו מבוצע חתך בגוף האדם ישנו סיכון של זיהום. שמירה על הוראות הרופא לאחר הפרוצדורה וערנות תמנע הופעת זיהום. כמובן שבכל מקרה בו ישנו חשד לזיהום באזור הניתוח יש לפנות מיד אל הרופא.

ההחלמה אורכת כשבוע שלאחריו ניתן לחזור לשגרה רגילה, פעילות גופנית ניתן לבצע רק לאחר שהרופא מאשר זאת. את התוצאות האסתטיות והיפות ניתן לראות לאחר מספר חודשים כאשר האזור מחלים לחלוטין והרקמות מתייצבות. בזמן תקופת ההחלמה ייתכן ותדרשו ללבוש חגורת לחץ. מטרתה של החגורה היא לעודד את העור להתכווץ ולעזור למנוע הופעה של נפיחות או בצקת. נהוג להסיר את החוגרה לאחר כשלושה שבועות אך כמובן שיש לקבל אישר מן הרופא טרם הסרתה (למעט בזמן רחצה).

 

מה ההבדל בין שאיבת שומן למתיחת בטן?

שאיבת שומן כשמה היא – שאיבה של השומן מחוץ לגוף. בהליך זה לא מבוצע הידוק של העור באזור או מניפולציה של השרירים. מתיחת בטן היא ניתוח מורכב ונרחב יותר. ישנם כמה סוגים של ניתוחי מתיחת בטן אך המשותף לכולם הוא היכולת של המנתח לא רק להסיר שומן עודף אלא גם לפסל את האזור ברמה גבוהה מאוד תוך הידוק שרירים, הסרת עור עודף ועוד. מתיחת בטן ניתן לעשות באופן עקרוני בכל גיל (כאשר הבריאות הכללית טובה) אך לנשים מומלץ להמתין לאחר הריונות ולידות.

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה