לא פעם, אנחנו מוצאים את עצמנו פותחים את המקפיא במקרר ולא יוצאים ממנו ריחות עזים ומאוד לא נעימים. המקרר והמקפיא עובדים בסדר גמור, ואין שום דבר שאמור לגרום לריח כל כך חזק וקשה
אחת הסיבות להיווצרות ריחות לא נעימים במקפיא, הוא מזון שנשמר יותר מדי זמן, הרבה מעבר למשך הזמן שהיינו אמורים להחזיק אותו, הוא התקלקל ונהרס. מה שכמובן יצר ריח לא נעים. כמובן שגם המזון איננו אכיל ואנחנו חייבים לזרוק אותו.
השאלה, כמה זמן מומלץ לשמור אוכל במקפיא מטרידה לא מעט אנשים במקרים רבים. הרי השאלה הזאת משפיעה, בין היתר, מה לקנות, מתי לאכול את זה או מתי להכין מהמרכיבים שאנחנו שומרים במקפיא מנות שונות. כמו כן, יש לה חשיבות, מאחר והיא יכולה להשפיע על הוצאות הכספיות שלנו בכל מה שקשור לצריכת מזון, על הסדר במקפיא, וכמובן גם על הארוחות שלנו. אנחנו נרצה להימנע ממצב בו נשמור הרבה זמן על אוכל אשר עלול להיהרס, ונעדיף לאכול אותו בהקדם.
לפני שנציג מספר גורמים שיכולים להשפיע על משך הזמן ובהמשך המאמר גם נציג טווחי זמן לשימור המזון, חשוב לדעת איפה נכון להציב את הפריטים השונים, על מנת שאלה יישמרו בצורה נכונה וטובה במקפיא.
בעיקרון המקפיא בנוי בצורה כזו, החלק הכי קר שלו נמצא בעומק המקפיא, החלק הכי חם נמצא באזור הדלת (יש בכך הגיון בגלל החלוקה המבנית של המקפיא). לכן מה שאנחנו רוצים להקפיא למשך זמן ממושך וייהנה מטמפרטורות יותר נמוכות, אז נרצה לשים בעומק, ומה שלא, נשים על הדלת או קרוב אליה. הכלל הזה גם יכול לעזור לנו, לסדר את המקפיא בצורה נוחה ופשוטה.
כאמור, ישנם גורמים מסוימים שיכולים להשפיע על משך הזמן שמרכיבי מזון מסוימים יישמרו במקפיא. בין היתר מדובר על גורמים כגון, אם מדובר באוכל מבושל או לא (למשל דגים, בשר, ירקות), אם הם כוללים ביצים או לא (יש מאכלים מסוימים שיש בהם יותר חיידקים מאשר במאכלים אחרים), וכן אחד הגורמים שיכול להשפיע הוא, האם מדובר באוכל אטום היטב (רצוי בקופסאות סגורות) ככל שהוא אטום יותר, כך הוא יישמר יותר טוב.
ראשית, אם יש הפסקת חשמל, אין מה לחשוש. הטמפרטורה במקפיא אמורה להספיק לפחות ליומיים. כך, שאם מדובר במשהו נקודתי, זה לא אמור להשפיע.
שנית, ברגע שמפשירים מנה אי אפשר להחזיר אותה למקפיא ויש לאכול אותה תוך 24 שעות. חשוב גם לחמם פעם אחת בלבד אחרי הפשרה ולא יותר מזה.
שלישית, חשוב לא להקפיא עלים, אוכל שקנינו במעדניות או מסעדות, ביצים קשות, רטבים על בסיס שמנת ותפוחי אדמה.
ירקות – חצי שנה עד עשרה חודשים.
בננות – חודשיים עד שלושה חודשים.
לחמים ולחמניות – שלושה חודשים עד חצי שנה (זה תלוי גם בשאלה אם פתחתם את האריזה או לא).
דגנים – שלושה חודשים עד חצי שנה.
בשר – שלושה חודשים עד תשעה חודשים (תלוי אם זה בקר או עוף)
דגים – חודשיים עד חצי שנה (דגים מבושלים זה עד חודשיים, דגים טריים זה עד חצי שנה).
באופן עקרוני, אוכל מבושל יכול להחזיק מעמד הרבה פחות זמן מאשר אוכל טרי, בגלל שנוגעים בו יותר, הוא מתובל, ונכנסים לתוכו יותר חיידקים.
כיצד נדע שהאוכל לא אכיל? ריח, טעם ומראה.
פרסום מאמרים וכתבות
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
פרסום עסקים חינם או מקודם בתשלום
בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים
קידום משולב בגוגל ואתר המלצה - פרסום עסקים מתקדם
אינדקס עסקים והמלצות בפריסה ארצית ובתחומים שונים