קרדיט תמונה FREEPIK
נפנפו לשלום לדרך הישנה והמייגעת של תשלום בין אנשים.
הדור החדש של התשלומים הוא תשלום בקליק - ניתן לשלם ולקבל כסף דרך אפליקציות קלות ונוחות לתפעול בקלות ובמהירות.
היו ימים בהם היינו רודפים אחרי חבר שחייב לנו כסף או להיפך, אנחנו היינו מחפשים אותו להשיב לו כסף שחייבים לו, כיום אופן התשלום הפך להיות זמין ונוח, ניתן לשלם בצורה מהירה ובטוחה מהכורסא בסלון לחבר שבכלל גר בקצה האחר של הארץ.
אותן אפליקציות הפכו לאחת מצורות התשלום הפופולריות לצד התשלום במזומן וכרטיסי האשראי, דרך התשלום היא פשוטה: מורידים את האפליקציה לנייד ובאמצעות הזנת פרטי כרטיס האשראי, ניתן יהיה להעביר סכומים מוגבלים לחשבון הבנק של הנמען המבוקש.
בעקבות משבר הקורונה, נעשתה עלייה משמעותית בשימוש באפליקציית תשלומים, בגלל החשש להידבק בנגיף והידיעה שחיידק הקורונה עובר גם דרך משטחים, אנשים העדיפו לשמור על הבריאות ולהעביר כסף בצורה וירטואלית ללא מגע יד אדם.
כיום יותר ויותר אנשים משתמשים באותן אפליקציות על אף שהתחום הוא די חדשני, נמצא תחת פיתוח והבנקים וחברות האשראי עדיין לומדים אותו.
אנשים משתמשים בהן למטרת איסוף כספים ולהעברת כסף בין אנשים וקבוצות
אומנם עיקר השימוש כיום באפליקציות הוא איסוף כספים, אך ניתן לשלם בעזרתם כמעט בכל בית עסק.
ההבדלים בין האפליקציות
שלושת האפליקציות המובילות כיום הן ביט, פיי ופייבוקס
שלושתן בבעלות בנקים שונים אך הם משרתים את לקוחות כל הבנקים.
לכאורה, האפליקציות הללו מציעות את אותו שרות אבל בפועל ישנם לא מעט הבדלים ביניהם החל מפיצ'רים מסוימים כמו, ניהול ועדי הורים, הטענת רב קו, שליחת מתנות עד להבדלים בגובה סכומי הכסף המתאפשרים ושיתופי פעולה עם גופים מסחריים.
באותן אפליקציות העברת כסף היא ללא עמלה אך אם קיבלתם כסף והחשבון שלכם אינו שייך לבנק המפעיל את האפליקציה, יתכן שיגבו מכם עמלת שורה בסכום קבוע.
פייבוקס לדוגמא היא האפליקציה היחידה בה אין חובה לשחרר את הכסף וניתן להשתמש בה בדומה לארנק דיגיטלי, להשאיר את הכסף שהועבר דרך האפליקציה ולהשתמש בו על מנת לשלם באמצעותו בהמשך
במקרה כזה, לא תיגבה עמלת שורה כיוון שהכסף אינו מגיע לחשבון הבנק.
שלוש האפליקציות המדוברות שמות דגש גדול מאד על האבטחה אך האפליקציה היחידה המצהירה על תקן אבטחה ספציפי היא פייבוקס.
פייבוקס עובדת עם תקן בשם PCI DSS - תקן שנוצר באמצעות חמש חברות האשראי הגדולות: ויזה, אמריקן אקספרס, JCB, Discover ומסטרקארד
וזה על מנת לספק הגנה גבוה על הנתונים של כרטיסי האשראי בכל מקום שהם מאוסנים, מעובדים או מועברים.
למעשה מדובר באפליקציות המספקות חוויית שימוש נוחה ופשוטה אך כאשר בודקים לעומק, ניתן לראות את ההבדלים בניהם, בפייבוקס לדוגמא לא משלמים עמלות מיותרות, הכסף מופרד מחשבון הבנק ואתם אלה שמחליטים מתי ולאן למשוך אותו, אין מגבלת זמן לקבוצה, ניתן לראות מי שילם ויש אפשרות לשלוח בקלות תזכורת תשלום.