השפעתו של דופמין על חולי פרקינסון

קרדיט לתמונה: אתר פיקסביי

קרדיט לתמונה: אתר פיקסביי
 

הקשר בין פרקינסון, מחסור בדופמין והשלכותיו המתבטאות בתופעות כדוגמת ירידה קוגנטיבית או רעד בגפיים ידוע ממזמן, בעיקר לאור הוותק הרב שיש למחלה על אף ההתקדמות האיטית שנעשתה בטיפול לה, כזה שעדיין לא הצליח להוציא את מחלת פרקינסון מקטגוריית מחלות חשוכות מרפא.

 

מנגד, בשנים האחרונות חלו התפתחויות רבות שנושאות בשורות רבות עבור חולי פרקינסון, בעיקר בנושא השפעותיו של דופמין, כאשר היעדרו גורם להחמרה בתסמיני המחלה וזירוזה, כאשר על אותו משקל ווידוא כי למטופלים יש כמות גבוהה ככל הניתן של דופמין מאפשרת להם להחליש את תסמיני המחלה, ולהרים את רמת ואיכות חייהם.

 

לכן, במאמר הקרוב נסקור בעיקר את תפקידיו של דופמין עבור המוח האנושי, כמו גם כיצד ניתן באמצעות טיפול טבעי בפרקינסון להילחם ולהקטין את מידת היעדרו ובהתאם את ההשלכות שנסובות על חולים.

דופמין – כיצד חוסר בהורמון יכול להוביל להרגשת רעד בידיים

בהמשך לכך, דופמין מוגדר הן כהורמון והן כמוליך עצבי, אשר קיים בכמות מסוימת במוח האנושי של כל אחד ואחד מאיתנו, כמו כן – הדופמין אחראי על תפקוד פיזי ומנטלי, כאשר כתוצאה מכך היעדרו מוביל לא רק להשלכות גופניות אלא גם לבעיות תפקוד נפשיות, כאשר חולי פרקינסון רבים חשים דיכאון, שינוי מצבי רוח, ואף בעיות שינה או ריכוז.

בנוסף לכך, דופמין משמש כהורמון המאפשר לנו לווסת טוב יותר את הצרכים והרצונות שלנו, כחומר שנועד לתת לנו תחושת שובע וסיפוק, כלומר - בין אם מדובר בסיפוק פיזי כדוגמת צרכים כמו רעב או שינה, כמו גם אם מדובר בסיפוק מנטלי, כאשר אדם שבע רצון ממצבו או תחושותיו.

תסמיני מחלת פרקינסון כתוצאה מהיעדר דופמין

בנוסף לכך, כאשר קיים מחסור בדופמין, כהורמון ומוליך עצבי, חשים חולי פרקינסון התדרדרות פיזיולוגית שנוגעת לתחושות רעד, אי יציבות, קושי בשינוי מנח גוף (עלייה מישיבה לעמידה), אובדן חוט מחשבה ותחושות חוסר סבלנות שמעידות על טלטלה נפשית יחד עם היעדר השליטה הגופנית.

כמו כן, מחלת הפרקינסון ידועה גם ככזו שמשיתה על הסובלים ממנה נוקשות שרירים, כאשר שריר נגדי לשריר אחר אינו מרפה את עצמו. כלומר, אדם הסובל מפרקינסון ימצא את עצם התנועה קשה בעיקר בשל העובדה ששרירים אינם מתקשים ומתרפים בהתאמה, הצטברות לחץ שמקשה על תנועה לנוכח נוקשות השרירים.

זאת ועוד, כי אף על פי שפרקינסון אינה מחלה שפוגעת ביכולת וטיב המחשבה הלוגית של הסובלים ממנה, חולי פרקינסון מתקשים לשלוף נתונים מן הזיכרון ומתקשים לקיים תהליכי מחשבה מהירים, כתסמין נוסף לאותה מחלה שנובע מהיעדר דופמין.

כיצד ניתן לטפל בפרקינסון ולהעלות את רמת הדופמין עבור חולי פרקינסון

בהיבט הטיפולים הקיימים למחלת הפרקינסון, ניתן להצביע על מגוון כלים שקיימים בעבור החולים למען התמודדות עם התסמינים השונים כדוגמת רעד בידיים בפרט או רעד בגפיים בשלב מתקדם יותר, כאשר לצד הטיפול התרופתי הקלאסי, קיים טיפול טבעי בפרקינסון שמערב רפואה סינית, שינוי תזונה ובעיקר צריכת צמחי מרפא.

בנוסף לכך, ישנם מחקרים מוכחים אשר מראים שיפור דרמטי במצבם של חולי פרקינסון כתוצאה משינוי תזונה ודיקור סיני אשר מאפשרים התמודדות טובה יותר הן עם ההיבטים הנפשיים והמנטליים של המחלה, והן עם הבלאי הטבעי שהגוף מתמודד עמו כתוצאה ממנה.

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר