מדפסות קיימות בעולם כדי לספק דפים מודפסים עם מידע כזה או אחר המוטבע עליהם. למרות המעבר לעולם דיגיטלי ונקי יותר, הצורך בעותקים קשיחים עדיין קיים, לבטח במשרדים גדולים שמדפיסים כמויות גדולות של ניירת. ברוב המשרדים קיימות מדפסות לייזר שמועדפות על ידי מדפסות דיו מכמה סיבות. ראשית, הדפסות הלייזר מתאימות להדפסה בכמויות, כאשר הטונר לא נמרח והאיכות נשארת אחידה לאורך זמן. שנית, הדפסות לייזר הן מהירות בהרבה ומאפשרות להדפיס כמות עצומה של מסמכים בזמן קצר. עניין האיכות והמהירות הוא חשוב מאוד במשרדים רבים, שצריכים לעמוד ביעדים ועובדים תחת לחץ זמן. מדפסת לייזר עונה על הצרכים הללו.
קרדיט: FREEPIK
השאלה היא איך לבחור מדפסת לייזר נכונה שתתאים לצרכים של הקונה שלה. מדפסות לייזר מתאימות בעיקר למשרדים בהם עובדים הרבה אנשים, אך הם יכולים להתאים גם לבתים פרטיים. חשוב לזכור שמדפסות לייזר הן יקרות יותר, אך לאורך זמן הן חסכוניות יותר, מכיוון שהחלפות הטונר הן נדירות יותר, והעלות פר דף היא נמוכה יותר. כאשר רוצים לבחור מדפסת לייזר צריך להסתכל על כמה פרמטרים שונים, שמרכיבים את המדפסות שקיימות בשוק. לכל משרד או בית יש את הצרכים שלו, והאלמנטים החשובים שיהיו בתוך המדפסת שלו. לכן, סקר שוק הוא קריטי, כדי לבדוק עלויות, פיצ'רים ויכולות של כמה מהמדפסות המובילות בשוק.
מדפסות הלייזר כיום הן מגוונות מאוד, כאשר יש מדפסות שעובדות רק בשחור ולבן, ואחרות שמוסיפות צבעים. קשת הצבעים במדפסות הלייזר היא אינה רחבה מאוד, ולכן כאשר עובדים עם איורים או ציורים, יכול להיות שעדיף לפנות לכיוונים אחרים. שנית, יש מדפסות לייזר שהן חלק ממערכת מתוחכמת יותר שכוללת פקס, מכונת צילום או קופי וסורק. בנוסף, גם האלמנט של חיבורים הוא קריטי, שכן כאשר רק אדם אחד עובד על המדפסת, הוא יכול להסתפק בחיבור USB פשוט, וכאשר מדובר בקבוצה קטנה של אנשים שעובדים על מדפסת אחת, חיבור הוויי פיי או החיבור הקווי הוא נדרש. אלמנטים כמו מסך מגע, איכות טקסט ותדירות החלפת טונר צריכים לבוא גם הם בחשבון.
לאחר הבנת הצרכים, מבינים כי יש לא מעט שחקניות בשוק מדפסות הלייזר. השחקנית הבולטת ביותר היא חברת בראדר, שמתמחה בסוגים שונים ומגוונים של מדפסות לייזר. המדפסות של בראדר הן האיכותיות ביותר, אך גם היקרות ביותר, אם כי הן עמידות, איכותיות, כוללות את כל הפיצ'רים הרלוונטיים, ויכולות בהחלט להתאים למשרדים גדולים. גם המדפסות של HP הן ברמה גבוהה מאוד, ויש לה כמה כמה סוגים שיכולים להתאים למשרדים מצד אחד, וגם לשימוש ביתי מנגד. זירוקס, קאנון ולקסמארק מציגות גם הן מדפסות לייזר ברמה גבוהה ששווה לשקול, כך שחלק הארי של השוק נמצא למעשה אצל שתי חברות מרכזיות, ועוד שלוש חברות משנה.
מדפסות לייזר צריכות לעמוד לעיתים בעומס עבודה גדול, וזה הכוח המרכזי שלהן. הטקסטים שלהן לא נמרח והחלפות ה טונר למדפסת הן די נדירות, אלו הם הפיצ'רים הבולטים שלהן. לכן, חשוב להסתכל על ה"אותיות הקטנות" לעומק ולראות בדיוק איזה סוג של שירות הדפסה רוצים לקבל. האם יש צורך בפקס או מכונת צילום? האם מסך מגע הוא פקטור? כמה אנשים ישתמשו במדפסת ואיזה סוג של הדפסה היא תזדקק לבצע, ובאיזו תדירות? בסופו של עניין, מגיעים למסקנה די ברורה שהמדפסות של בראדר ו-HP מעניקות את המענה האיכותי ביותר, בין אם צריכים מדפסת למשרד בו עובדים כמה עשרות אנשים ובין אם יש צורך במדפסת לשימוש ביתי ואישי.