ישראלים רבים שמשתחררים מהצבא ומחפשים אפיק לימודים שיתאים להם, מתחילים מסלול של לימודי משפטים. זו הסיבה שבישראל יש כמות ממוצעת גדולה מאד של עורכי דין במגוון מסלולי למידה על פי הנישות המשפטיות הקיימות. אחת מהפקולטות שהיא קשה מאד מבחינת חומרי הלמידה והשעות שיש להקדיש ללימודים הן במכללה או באוניברסיטה והן בבית הן עצומות, אך דבר זה אינו מרתיע את הסטודנטים הצעירים שמחליטים להתחיל לימודי משפטים. מי שמהסס ואינו בטוח, פונה לשירותי הכוונה ושם לאחר מבחנים ושיחות יועצי הלימודים יוכלו לתהות באופן מדויק על קנקנו של הסטודנט וימליצו לו אם לימודי משפטים מתאימים לו ואילו אופציות נוספות מתאימות לו גם כן. במקרים רבים מדובר בתחומים שהוא כלל לא חשב עליהם, אך מסתבר שהם מאד מתאימים לו.
מעבר לצעירים אפשר לראות בכל הפקולטות גם אנשים בוגרים יותר שנרשמו גם הם ללימודי משפטים. מדובר באזרחים שעסקו בתחום מסוים לאורך שנים רבות וכעת הם החליטו לבצע הסבה למשפטים. לעיתים מדובר ברצון לממש חלום ישן שבגיל צעיר יותר לא היה אפשר לממש אותו עקב מגבלות תקציביות, גידול של משפחה צעירה ועוד. כעת לאחר שאדם זה עבד כמה שנים בתחום שכבר לא מעניין אותו, הוא רוצה להתפתח לערוצים אחרים שמרתקים אותו בחיים ולזנוח את התחום הקודם. העובדה שמדובר בתקופה ארוכה של לימודים סיזיפיים ולאחר מכן תקופה של סטאז' אינה מרתיעה רבים מהם והם יוצאים לדרך החדשה בהתרגשות גדולה.
במכללות ובאוניברסיטאות שונות ברחבי הארץ יש פקולטות ללימודי משפטים. רובן ברמה גבוהה וקבלת תואר מהן היא בהחלט מכובדת. מי שפותח בקריירה שנייה יעדיף בדרך כלל ללמוד בקמפוס שקרוב לביתו, כדי לצמצם את שעות הנסיעה מצד אחד ולהימצא בבית עם המשפחה מצד שני. הסטודנטים הצעירים יותר רוצים במקרים רבים ליהנות מהאווירה הסטודנטיאלית הן בהיבט של הלימודים והן בהיבט החברתי ולכן הם בוחרים לשכור דירה בעיר מרוחקת וללמוד בה לימודי משפטים ועם זאת להסתגל לחיים עצמאיים על כל המשתמע מכך.
לאורכה של תקופת הלימודים, הסטודנטים לומדים את הנושאים המשפטיים באופן רוחבי. תוך כדי הלימודים סטודנטים רבים מגלים שאחד מהרבדים מעניין אותם במיוחד ולכן הם חושבים לעסוק בנישה זו. לכן הם גם מחפשים משרד שמתמקצע בתחום זה לביצוע סטאז' , בין הנושאים הפופולריים ביותר יש את דיני המשפחה, ליטיגציה מסחרית, דיני נזיקין, מקרקעין, דיני חוזים ועוד.
בתום תקופת הלמידה ולאחר שהסטודנטים עברו בהצלחה את כל המבחנים הנדרשים, הם יכולים להישאר ולעבוד כשכירים במשרד שבו הם ביצעו את ההסמכה, לחפש עבודה במשרד אחר או לחלופין לפתוח משרד עצמאי, לגייס לקוחות ולהעניק להם שירות משפטי.
כל אחד מעורכי הדין הצעירים או הוותיקים מחליט על תוואי הדרך שהוא הנכון ביותר עבורו.