ההבדל בין ארוחה טובה לארוחה פחות טובה, בא לידי ביטוי לא רק בשאלות כגון, כמה זה עבדו על הארוחה, מי עבד עליה, כמה זמן המנה היתה בתנור או בטיגון, אילו מרכיבים יש בתוך המנה או באילו תבלינים השתמשו בשביל לתבלן אותה.
ההבדל בין ארוחה טובה לארוחה פחות טובה, נמדד לא פעם בסוג חומרי הגלם בהם משתמשים לצורך הכנת הארוחה, וכמובן באיכותם. אנחנו יכולים להשקיע שעות ארוכות בהכנת ארוחה, לעבוד על פי הספר בכל מה שקשור למשך זמן בישול בתנור, תבלינים או כל דבר אחר, אך אם נשתמש בחומרי גלם לא איכותיים, הטעם יהיה פחות טוב. לכן, חשוב מאוד להשקיע קודם כל ברכישת חומרי גלם ברמה גבוהה.
חומרי גלם בבישול, באופן טבעי, הם כל החומרים בהם נצטרך להיעזר ולהשתמש בשביל להכין את הארוחה, בין אם מדובר במנה אחת או יותר. זה נכון לגבי הפריטים הקטנים והבסיסיים ביותר, למשל ביצים, קמח, סוכר, מלח וכדומה, וזה כמובן כולל את הפריטים החשובים שעומדים בבסיס הארוחה או המנה, כמו למשל, ירקות, בשר, דגים וכדומה.
בשנים האחרונות, בזכות תוכניות בישול, אתרי אינטרנט, ואמצעים אחרים, אנחנו נחשפים יותר ויותר, הן לסגנונות בישול שונים, ארוחות ומנות מגוונות, וכן לחומרי גלם שבעבר לא הכרנו, לא נחשפנו אליהם או שלא היינו יכולים להשיג אותם. מדובר על חומרי גלם שנמכרים בשווקים, חנויות למוצרי מזון, רשתות שיווק, משקים פרטיים ועוד.
חומרי גלם בבישול, אם למעשה חומרי הבניין שלנו לארוחה אותה אנחנו רוצים להכין. בדומה למבנה שאנחנו רוצים לבנות ועלינו להשתמש לשם כך בחומרי גלם מסוימים, כך גם בבישול. סביר להניח שאנחנו נשתמש בחומרי בנייה איכותיים על מנת שנוכל לבנות את הבניין בצורה טובה, יעילה כך שהוא יחזיק מעמד ולא יתרסק או ייבנה לא כפי שאנחנו רוצים, הרי כך גם בבישול. אנחנו נשתמש בחומרי גלם איכותיים, בשביל לייצר ארוחה טעימה.
חשוב להדגיש כאן נקודה משמעותית. נהוג לומר שכל מה שקשור לאוכל זה עניין של טעם. כלומר, מה שטעים בעיניי אחד יכול להיות פחות טעים בעיניי אחר. אך כשאנחנו מדברים על איכות חומרי גלם בבישול, זה לא בהכרח עניין של טעם. יש הבדל אם משתמשים בפירות וירקות טריים מהיום לבין אם משתמשים בפירות וירקות מאתמול או מלפני כמה ימים. זה הרבה מעבר לעניין של טעם וריח, ויותר עניין של איכות.
כפי שהזכרנו, על מנת שחומרי הגלם יהיו איכותיים, הם צריכים להיות טריים. זה נכון לגבי ירקות ופירות, אך זה גם נכון לגבי בשר ודגים. תמיד עדיף להשתמש בחומרים טריים ולא קפואים. גם אם לא כל אחד ישים לב להבדל, הוא קיים ויכול להשפיע על איכות המנה.
נקודה נוספת שצריך לשים לב אליה היא, בחירת החומרים מבחינת סוג וסגנון. למשל, אם אנחנו בוחרים להכין מנה עם גבינות, אז לרוב יהיה נכון להשתמש בגבינות שמנות ולא רזות שנחשבות פחות איכותיות (אף על פי שאחוזי השומן בהן נמוך יותר). זה נכון שהרבה פעמים גבינות שמנות יהיו יותר יקרות, אך מוטב להשקיע בשביל ליהנות מארוחה טעימה.
אנחנו יכולים למצוא עוד דוגמאות לחומרי גלם איכותיים בבישול, אך הבסיס הוא תמיד טריות ומרכיבים איכותיים וחיוניים. מי שמעוניין, יכול למצוא גם הרבה מאוד תחליפים (תחליפי בשר או חלב) שהם איכותיים לא פחות מהדבר המקורי.
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|