קרדיט תמונה FREEPIK
בשוק הפיננסי מוצע מגוון רחב של מכשירים ומסלולים לחיסכון לטווחים בינוניים וארוכים. אחד המכשירים הבולטים והפופולאריים בקרב הציבור הן קופות הגמל להשקעה, ובהן יעסוק המאמר הבא.
מכשירי חיסכון לטווחים ארוכים כמו קרנות פנסיה או ביטוחי מנהלים, מגבילים אתכם מאוד מבחינת נזילות הכסף. כידוע, את הכספים ניתן למשוך לפני היציאה לפנסיה רק בתנאים מאוד ספציפיים, ורק חלק מכספים. אמנם, בעת הפרישה ניתן להוון חלק מהכסף על חשבון הקצבה, אבל בכל מקרה לא מדובר בכספים נזילים. לעומת זאת, בקופות גמל להשקעה הכספים שלכם תמיד נזילים ואין שום מגבלה מבחינת הסכום או הגיל. הדבר דומה בעצם להשקעה בשוק ההון דרך בית השקעות, כאשר אתם משלמים במשיכה מס רווח הון של 25% בלי קנסות ועמלות.
יחד עם זאת, יש הבדל בין קופת גמל להשקעה ובין תיקי השקעות, פוליסות חיסכון, קרנות נאמנות ומוצרים נזילים אחרים. ההבדל המשמעותי הוא שאם החלטתם לחסוך עד לגיל הפרישה, ואם החלטתם למשוך את הכספים בדרך של קצבה חודשית, האי שתיהנו מפטור על רווחי ההון שלכם ולמעשה קצבה פטורה ממס. עד כמה זה משמעותי? ובכן, אם צברתם לאורך השנים רווחים של 400 אלף ₪ בקופת הגמל, אתם משאירים את כל הסכום אצלכם ולא נפרדים מ- 100 אלף ₪ לטובת מס הכנסה.
קודם כל, כדאי לדעת שלכל עמית יש תקרת הפקדה שנתית העומדת נכון להיום על 70 אלף ₪, כך שלא תוכלו פשוט להעביר בבת אחת חצי מיליון שקלים מתיק ההשקעות לקופת גמל להשקעה. יחד עם זאת, אפשר להפקיד לפי מספר הנפשות למשפחה, כך שאם יש לכם למשל 3 ילדים תוכלו לפתוח קופה של 350 אלף ₪ עבור שלושתם + שני המבוגרים. דרך אגב, את ההפקדות ממש לא חייבים לעשות באופן חד פעמי, אלא בהתאם לצורך והרצון תוכלו לבחור בהפקדות חודשיות או מזדמנות לפי הסכומים הפנויים שלכם. גם תוכלו לעבור בין קופות גמל ומסלולים כראות עיניכם בלי לשלם מס או קנס.
יחד עם זאת, יש לזכור כי על קופת גמל להשקעה מבצעת מדיניות השקעות אחרת, מסולידית ועד נועזת, כאשר הסיכוי לתשואות, הסיכונים ודמי הניהול בהתאם. לכן, כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי המאורע בשוק שמכיר היטב את מגוון המסלולים הרחב, ויוכל להמליץ לגבי המסלול שהכי נכון עבורכם.