בחירת נושא מהווה סוג של מכשול בכתיבת עבודות אקדמיות. לעתים קרובות מאוד, סטודנטים נתקלים במבוי סתום ואינם יכולים להתחיל את עבודתם, שדורשת מהם מאמץ גדול ובעיקר היא דורשת זמן ומשאבים.
ולא נשקר, כל עבודה כזו היא בבחינת "הזמן קצר והמלאכה מרובה", בייחוד כאשר מדובר בתהליך המורכב של כתיבת עבודה סמינריונית.
מצד אחד, בחירת הנושא יכולה לעכב את העבודה כולה אך מצד שני- בחירה נכונה של הנושא יכולה לקדם אותה. מה הכוונה? ברגע שבחרתם נושא מתאים ונכון, תהיה זרימה לעבודה וגם תהיה לכם תכנית מסודרת בנוגע להתחלה, לאמצע ולסיום העבודה.
קודם כל, לפני שנתחיל, תזכרו את כללי הבסיס: כתב פונט דויד בגודל 12, רווח וחצי (1.5) של שורות וכתיבה בפסקאות. כמובן, יש לשים לב כי השפה שלכם הינה שפה תקנית וחפה משגיאות כתיב. כמובן, יש לשים לב שאין לכם שגיאות תחביריות. אסתטיקה, סדר וניקיון הם א"ב בכל תהליך כתיבת עבודה אקדמית. אין להקל ראש בכך.
בנוגע לבחירת נושא, רצוי שראשית כל תיגשו אל האתר שלנו, ותראו דוגמאות לנושאים שונים מתחומים שונים. חשוב שתקבלו אינדיקציה לפני שתתחילו במלאכת הבחירה.
הבחירה בנושא נכון תלויה, בסופו של דבר, בכם. המרצה ילמד אתכם את החומר הנלמד, אך הוא לא זה שייבחר לכם את הנושא. וכאן היופי: המלאכה היא שלכם.
הנושא שתבחרו צריך להיות נושא שיש לכם זיקה אליו. למשל: אם אתם לומדים תואר ראשון או תואר שני בתחום החינוך, ואתם עוסקים בכל מה שקשור לחינוך בגיל הרך- בחרו נושא מותאם. יותר מכך- אתם צריכים לבחור נושא בצורה ממוקדת.
איך בדיוק? תשאלו את עצמכם מה הכי מעניין אתכם שקשור לגיל הרך. תבדקו מהו הנושא או תת הנושא שכל כך מרתק אתכם, שעם זה תצאו לדרך בכתיבת העבודה. מבחינה פסיכולוגית, זה משפר את מצב הרוח שלכם, כי אתם כותבים עבודה סמינריונית עם נושא שכה קרוב אליכם.
מלבד זאת, שימו לב שיש מאמרים אקדמיים תואמים לאותו נושא, כך שלא תלכו לאיבוד. כל עבודה סמינריונית צריכה מקורות אקדמיים, שבונים אותה ומהווים את הבסיס התיאורטי שלה.
שימו לב שאתם מוצאים את החומר התיאורטי הנכון, כך שתוכלו לאחר מכן לבנות מסקנות פרקטיות, שיוכלו לסייע לכם לעת מצוא כאשר תעסקו במקצוע החינוך שלכם, או בכל מקצוע אחר שאותו אתם לומדים בתואר שלכם.
רוצים לדעת מעבר לכך? מוזמנים תמיד ליצור איתנו קשר.