לאחר שבני המשפחה הפצירו בכם, קפצתם לביקור אצל רופא המשפחה, והוא בישר לכם שהשמיעה שלכם שהולכת ויורדת ושהגיע הזמן להיעזר במכשיר שמיעה. איך מתחילים את התהליך, ואילו טיפים יכולים להפוך את התהליך לקל יותר?
רבים הסובלים מבעיות שמיעה לא מודעים לכך, ואלו בעיקר הפידבקים מהסביבה שמאיצים ללכת ולבדוק את העניין. כאשר הרופא מושיט לכם את ההפניה למכון שמיעה, אתם לוקחים אותה ביד רועדת, ומתקשים לקבל את העובדה שאתם זקוקים למכשיר שמיעה. הרבה פעמים גזר הדין מציף מחשבות מורכבות ורגשות רבים, כמו ההבנה שהגיל עושה את שלו, תחושת החריגות והפחד לקבל מבטים מהסביבה, ובעיקר הקושי לקבל את העובדה שאנחנו לא שומעים כמו פעם.
המפתח למעבר חלק של התהליך, הוא לקבל את מכשיר השמיעה בזרועות פתוחות, להבין שאין דבר רע בלהיעזר במכשיר שמיעה, ושבכוחו של המכשיר הקטן לשפר משמעותית את איכות החיים שלכם.
אחרי שקיבלנו את הבשורה, הגיע הזמן לצאת למסע להתאמת מכשיר שמיעה. זה השלב להדגיש – מי שמצפה שמכשיר השמיעה יסייע תוך מספר רגעים צפוי להתאכזב. תהליך ההתאמה של מכשירי שמיעה לוקח מספר שבועות, במהלכם מנסים מספר סוגים, מנסים את המכשיר בהדרגה ומסתגלים אליו. חשוב להגיע לתהליך בגישה הנכונה וברוח חיובית, על מנת לצלוח את התהליך בחיוך.
לאחר שקבעתם תור למכון השמיעה, תפגשו את קלינאי התקשורת. ההמלצה היא להגיע עם בן משפחה או חבר תומכים, שיוכלו ללוות אתכם בתהליך.
תחילה תשוחחו עם קלינאי התקשורת, ותשתפו אותו היכן אתם חווים את הקושי המרכזי בשמיעה. האם מדובר בסביבה רועשת, או אולי כאשר קיימים רעשי רקע.
בתום השיחה, קלינאי התקשורת יבצע מספר בדיקות, על מנת להעריך את המצב. בתום הבדיקות, ולאחר ניתוח התוצאות, יוכל קלינאי התקשורת להציע מספר חלופות למכשירי שמיעה אופציונליים. זה הזמן לשאול שאלות שהכנתם מבעוד מועד, ולכתוב הערות רלוונטיות במחברת.
מכשירי שמיעה משתנים זה מזה בגודל, בעוצמה, במחיר, באיכות, ובייעוד שלהם. תפקידו של קלינאי התקשורת הוא להציג את האפשרויות בצורה אובייקטיבית ככל הניתן, להמליץ ולתת לכם להחליט בסופו של דבר. במידה ויש לכם שאלות, הרגישו חופשי לשאול אותם, תפקידם של קלינאי התקשורת הוא להיות סבלניים וללוות אתכם בתהליך.
נשלחתם הביתה מהמכון עם המכשיר. ברוב המקרים, ההמלצה תהיה להשתמש בו בחלק מהזמן על מנת להסתגל, ובמקומות שקטים תחילה. התהליך יכול לקחת זמן מה, במהלכו אתם עלולים לחוות קשיים. תעדו את התחושות שלכם, על מנת להגיע לפגישה השנייה במכון השמיעה עם רשמים. היכן המכשיר עושה את עבודתו נאמנה, והיכן אתם חווים את הקושי. במהלך תקופת ההסתגלות, האוזן צריכה ללמוד "לשמוע מחדש", להפריד בין הצליל המרכזי לרעשי רקע. גם כאשר נדמה שמכשיר השמיעה לא עוזר לכם, התמסרו לתהליך והיאזרו בסבלנות. בפגישה השנייה תשתפו את קלינאי התקשורת שמלווה אתכם בחוויה ובתחושות, והוא יוכל לכוון מחדש את מכשיר השמיעה או למכשיר אחר, עד שתמצאו את המכשיר המתאים ביותר.
מכשירי שמיעה יכולים לשפר משמעותית את איכות החיים.