טיפים לתכנון ראש השנה בתקופת הקורונה

 

טיפים לתכנון ראש השנה בתקופת הקורונהראש השנה הוא חג משפחתי שמתכוננים אליו במשך ימים ארוכים. כל בני המשפחה הגרעינית ולעיתים גם המורחבת, מתאספים ביחד לארוחה גדולה וטעימה.

 

אך השנה, כידוע, החג יהיה מעט שונה. אחרי שבשנה שעברה היינו בהסגר בגלל מגיפת הקורונה ובכל בית חגגו את החג לבד, השנה אנחנו יכולים לחגוג את החג עם בני המשפחה הקרובה והרחוקה, אך עלינו להיות קשובים להוראות ולבצע אותן, זאת על מנת שלא נידבק ונדביק אחרים.

 

כידוע, הממשלה החליטה לנסות ולשמר את מהלך החיים לצד המגיפה ולא לייצר סגרים, אשר הקשו לקיים את שגרת החיים כסדרם ויצרו לא מעט בעיות כלכליות, נפשיות ואחרות. זה התאפשר בזכות החיסונים נגד הקורונה שקיבלנו במהלך השנה האחרונה. יחד עם זאת, מאחר וישנם רבים שלא התחסנו, בפרט ילדים מתחת לגיל 12 שאינם יכולים להתחסן, אזי שהממשלה מבקשת מכל משפחה לבצע את ההוראות ולעמוד בכללים השונים לאירוח ארוחת חג בצורה מבוקרת ונכונה.

 

מה זה אומר לקיים ארוחת חג בצורה מבוקרת

על מנת לקיים ארוחת ראש השנה בצורה מבוקרת ונכונה, יש לעמוד במספר כללים:

 

ראשית, יש לקיים ארוחות חג מצומצמות ולא המוניות. הכוונה היא, לקיים ארוחת חג של עד 20-30 אורחים ולא יותר מזה. ברוב המשפחות זה אומר הורים, ילדים, סבים וסבתות, אחים ואחיות. לא מעבר לכך.

 

שנית, יש לוודא שכל בני המשפחה מחוסנים ולכולם יש תו ירוק. זה לא נעים, אך זה יכול להבטיח שרמת הסיכון להדבקה תהיה נמוכה.

 

שלישית, מי שאיננו מחוסן מסיבה כזו או אחרת, רצוי שיעשה בדיקה מספיק זמן לפני הארוחה ויוודא שהוא שלילי. אם הוא חיובי, אז כמובן שעליו להיכנס לבידוד ולהימנע מלבוא לארוחה.

 

ארבע, רצוי לשמור על המרחק מסוים אחד מהשני בזמן הארוחה, ובכלל כשמתכנסים ביחד. כמו כן, רצוי לשמור על חבישת מסכה,לפני ואחרי הארוחה.

 

חמש, יש כמובן לדאוג שכל האורחים רוחצים ידיים, משתמשים באלכג'ול וכל מה שנדרש בשביל לשמור על היגיינה.

 

שש, שיקלו לעשות את ארוחת החג בחצר במקום בתוך הבית

 

גם בקרונה אפשר ליהנות מראש השנה

אחרי למעלה משנה בה אנחנו חיים עם מגיפת הקורונה, אפשר להניח שאנחנו חשים עייפות וקשה לנו להמשיך ולעמוד בכללים השונים, בוודאי אחרי שהתחסנו שלוש פעמים והחיים שלנו חזרו לשגרה מסוימת. יחד עם זאת, רצוי שנקפיד לשמור על הכללים, על מנת שלא נחזור לאחור, לאותם ימי סגר ובידוד.

 

גם בימי החג, כלומר אחרי הארוחה, אנחנו יכולים ליהנות ולבלות בצורה מבוקרת ונכונה. למשל, אנחנו לא חייבים לנסוע אל מקומות הומי אדם, בין אם מדובר במקומות פתוחים או סגורים, אלא עדיף לנו ללכת אל מקומות יותר מבודדים, מקומות בהם אנחנו יכולים לשמור על מרחק מאנשים אחרים ועדיין ליהנות מהם.

 

אנחנו יכולים כמובן גם להישאר בבית, לארח בני משפחה או לעשות דברים אחרים, מבלי שנצטרך להתערבב עם אנשים אחרים, זרים, שאין לנו מושג אם הם מחוסנים או לא.

 

במידה והחלטנו כן לצאת מהבית, למקום או אירוע מסוים, אזי שעלינו לוודא שנערכת בדיקה של תו ירוק במקום, יש הגבלה על כמות אנשים, דרישה למסכות, וכל מה שנדרש בשביל שנוכל לשמור על עצמנו היטב. גם כשאנחנו נמצאים באירוע באוויר הפתוח, חשוב שנקפיד היטב על ההוראות, ריחוק מאנשים, מסכות.

 

ככל שנקפיד יותר על הכללים, כך נוכל לעבור את חגי תשרי בשלום ונתחיל את השנה החדשה מבלי שהמגפה תשפיע עלינו. לאחר מכן יהיה לנו ולילדים שלנו הרבה יותר קל ליהנות מהשגרה שחיכינו לה כל כך הרבה זמן.  

 

*** המאמר נכתב בהתאם למצב והנחיות משרד הבריאות על מנת לעזור לכולנו לעבור את תקופת החגים בצל הקורונה - המאמר אינו בא להחליף מידע רפואי או כל עדכון חדש אשר פורסם או יפורסם ע"י גורמים רשמיים. מידע זה אינו נכתב ע"י רופא או פעיל במשרד הבריאות.

מומלץ להישאר מעודכנים ולעקוב אחרי הפרסומים באתרי החדשות ובאתר משרד הבריאות ולפעול בהתאם

 

פרסום מאמרים וכתבות

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה? 

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה