תביעה נגד משרת הביטון מוגשת לא פעם על ידי נפגעים, אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו או חלו בזמן שירותם הצבאי. התביעה מוגשת בין חבלה או מחלה, מחלה שהוחמרה בזמן השירות ועוד. הזכאים להגשת תביעה מעין זאת הם חיילים בשירות חובה, בשירות קבע ובשירות מילואים. כמו כן, שוטרים וסוהרים, אנשי שב"כ ומוסד, עובדי משרד ראש הממשלה ואנשי משמר הכנסת. תביעה בגין חבלה היא תביעה המוגשת בגין פגיעה שנפגע התובע בזמן השירות שלו ותביעה בגין מחלה היא תביעה אשר מוגשת בגין מחלה שבה חלה התובע בזמן שירותו הצבאי. התביעות יטופלו על ידי קצין התגמולים.
קרדיט" FREEPIK
אדם המעוניין להגיש תביעה נגד משרד הביטחון יידרש למלא טופס תביעה, בקשה לקבלת זכות נכות, מחלה או חבלה. אם יש לתובע דוח פציעה הוא יידרש לצרפו לתביעה יחד עם חומר רפואי נוסף שמעיד על מה שקרה לו בשירות. אם אין לתובע דוח פציעה עליו להגיש לקצין התגמולים תצהיר שיפרט את כל הנסיבות של פציעתו אשר גרמה לנכות ממנה הוא סובל. ביחד עם התצהיר המדובר יש להוסיף תצהיר עדים או מפקדים אשר יעידו או יאשרו את הטענות העובדתיות של התובע. חשוב לדעת כי תביעה נגד משרד הביטחון על ידי עורך דין מנוסה היא תביעה שיש לה סיכוי גבוה להפיק עבור התובע את המקסימום שמגיע לו.
תביעה המוגשת נגד משרד הביטחון יכולה להיות מטופלת בשני מסלולים: המסלול הירוק והמסלול הרגיל. התביעות שמוגשות נגד משרד הביטחון ומטופלות במסלול הירוק הן תביעות שזמן הטיפול בהן הוא קצר. התובע מקבל תוך מספר ימים הודעה אשר מכירה באופן עקרוני בתביעתו. התביעות המטופלות במסלול הרגיל מגיעות תחלה למיון, משם הן ישלחו לקצין התגמולים אשר יהיה אחראי על הטיפול בתביעות בהתאם למקום המגורים של התובע. לאחר שקצין התגמולים יקבל את התביעה הוא יחל בשלב איסוף חומר רפואי מקופת החולים ומכל מוסד רפואי שהתובע טופל בו. כמו כן, קצין התגמולים יידרש לבדוק את התביעה מבחינה עובדתית. לאחר שהוא יבדוק את התביעה מבחינה עובדתית ורפואית הוא יעביר אותו ליועץ רפואי, שיחליט לאיזה רופא יש להעביר אותה בכדי לבחון אותה. ניתן לומר כי מדובר על הליך סבוך ותובעני ועל כן, כדאי מאוד לבחור עורך דין משרד הביטחון בעל ניסיון רב אשר יסייע לכם בהגשת התביעה המדוברת בצורה הטובה ביותר.