ברוב ימות השנה אין משהו יותר טוב מפירות טריים בשלים שנאכלים כקינוח או חלק ממנות הפינוק המתוקות שלנו. אבל, במקרים מסויימים כדאי להקפיא את הפירות. זה קל לביצוע, חסכוני וזוהי דרך פשוטה להארכת חייו של משהו מתוק וטרי אשר ישב עד לא מזמן על השיש או במקרר שלכם.
הכנסת הפרי למקפיא אמנם משנה את מרקמו, אך זו הדרך הטובה ביותר לשמר כל פיסת טעם ללא עזרה של סוכר או תוספים. זה בעיקר שימושי אם נתקעתם עם עודף של פירות במקרר ואתם מתכננים לסוע מחוץ לבית. וכן, זו גם דרך לשמר פירות שתיכף יעברו מהשוק עד לשנה הבאה. לדוגמה פירות יער קפואים, תפוחים, דובדבנים או מישמשים.
פירות קפואים יסייעו לכם להכין קינוחים, כמו פשטידות, מוסים או סורבה. כמו כן הם יוכלו לסייע לכם להכין שייקים קרירים וטעימים. בנוסף, יש גם פירות שפשוט הופכים לפינוק מרענן, פירות כמו ענבים, ובננות הם בעלי טעם נפלא כאשר הם נאכלים ישר מהמקפיא.
לפניכם שיטה פשוטה שתאפשר לכם להקפיא כמעט כל פרי. זה די פשוט ותלוי למעשה בתכולת המים של כל פרי. אבל אחד הדברים המרכזיים שיש לזכור הם שלחות ואוויר הם האויב של מזון קפוא.
לכן הכי חשוב שתשטפו ותייבשו היטב את הפירות שלכם. אם לפרי יש קליפה רצוי לקלף אותו. הסירו ממנו חבלות, קשקים או כתמים לא רצויים אחרים. אם הפרי גדול מגודל של נשיכה, רצוי לחתוך או לפרוס אותו לחתיכות בגודל אחיד שמתאים לכם. יבשו שוב את הפירות שלכם במגבת או במגבת נייר, ושאפו להסיר מהם כמה שיותר לחות.
העבירו את הפירות למגש מכוסה בנייר אפייה, הניחו את הפירות בשכבה אחת וכסו בניילון נצמד. העבירו את המגש למקפיא, והקפיאו למשך מספר שעות או עד לילה. הוציאו את המגש מהמקפיא. הסירו בעדינות את הפירות מנייר האפייה והעבירו לשקיות עם רוכסן. השתדלו לסחוט כמה שיותר אוויר משקיות ההקפאה לפני האיטום. הפרי שלכם יהי מוכן להקפאה שיכולה להמשך בין 6 ל-9 חודשים.
מכיוון שכל פרי שונה, ישנם כמה טיפים שיכולים לעזור לכם להקפיא אותם ביעילות רבה יותר. לדוגמה תפוחים. רצוי לקלף את קליפתם ולפרוס אותם לפני ההקפאה; אם אתם מקפיאים מנה גדולה ורוצים למנוע השחמה, השרו את התפוחים בתמיסת מי מלח בזמן שאתם מכינים אותם. לעומת זאת כשמדובר בבננות, הרי שמומלץ קודם לקלף ואז לפרוס אותן לפני ההקפאה .כשמדובר בפירות יער שונים הרי שכדאי לשטוף אותם, אוכמניות, פטל או תותים, יש לייבש היטב לפני ההקפאה.
לעומת זאת שיטת ההקפאה הטובה ביותר לשימור לימונים, ליים, אשכוליות או תפוזים היא שמירה של הקליפה והמיץ בנפרד. סוחטים את ההדרים ומעבירים את המיץ לתבנית קוביות קרח להקפאה. את גרידת ההדרים לעומת זאת מומלץ להפריד למנות חד פעמיות בגודל של כפיות או כפות.
כשמדובר בקיווי או מנגו הרי שמומלץ קודם לקלף ואז לפרוס לפני הקפאה. מלונים ניתן להקפיא היטב, אולם אבטיח לא, בגלל תכולת המים הגבוהה מאוד שלו. ואילו את ליבת האננס מומלץ לקלף לפני שפורסים וחותכים אותו ואז מקפיאים. אם האננס שלכם בשל במיוחד, שמרו את שאריות המיץ והקפיאו גם אותו. כשמדובר באפרסקים, ושזיפים רצוי לקלף לפני חיתוך והקפאה. משמשים אינם דורשים קילוף. ואילו דובדבנים צריכים להיות מגולענים לפני ההקפאה.
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|