טיפים לקמפינג עם ילדים

טיול קמפינג עם הילדים יכול להיות עניין מאתגר למדי. יש הרבה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון, כולל גיל הילדים, תנאי השטח, מזג האוויר ועוד. מצד שני, טיול קמפינג עשוי להיות חוויה ייחודית עבור הילדים – חוויה שתיחרט בזיכרונם לשנים רבות. ישנם כאלו שמעדיפים את חוויית הקמפינג על פני לינה מסודרת ונוחה בצימר או במלון מפנק.

כשמדברים על קמפינג, הכוונה היא ללינה במקומות שונים בארץ, בחניונים מותאמי קמפינג, יערות וחוות, ולעתים גם לינה בחיק הטבע – הטבע הפראי שאין בו בניינים או בתי אבן ובטון. זו החוויה שאתם בעצמכם יוצרים לעצמכם, וזה מה שכל כך מיוחד בה.

אם אתם הורים מתורגלים שכבר יצאו בעברם עם הילדים לטבע, הרעיון אינו זר לכם וייתכן שתרגישו בנוח בקמפינג כבר מהרגע הראשון וליהנות ממה שיש למקום ולחוויה להציע. אך אם מדובר בפעם הראשונה, ואינכם בטוחים איך הילדים יגיבו, אולי כדאי לעשות זאת באתר קמפינג מסודר ונקי, עם מקלחות ושירותים.

חוץ מזה, קמפינג משפחתי יחסוך לכם מאות ואלפי שקלים, אל מול חופשה בצימר יוקרתי או במלון מפנק.

מיקום מעולה

לינה על הקרקע מציעה חיבור של ממש לטבע – אם מדובר באדמה, בדשא או בחול – גם אם השכיבה עליהם אינה מספקת את הנוחות שאנו מורגלים אליה של מזרן אורתופדי איכותי ומפנק, בבית או במלון. כשבוחרים איפה למקם את האוהל, כדאי לוודא שמדובר במשטח ישר וכמה שפחות בליטות. כדאי לסלק אבנים – קטנות כגדולות. כדאי להימנע מלינה בשיפוע, שכן זו עשוי להיות לא נוחה בהמשך הלילה.

גם צל זה עניין שכדאי להתייחס אליו ברצינות. ללא צל, אתם כנראה תתעוררו מיד עם זריחת החמה, בחמש או בשש בבוקר (בהתאם לשעת הזריחה בתקופת השנה בה יצאתם לקמפינג). כדאי למקום את האוהל תחת עצים הנמצאים ממזרח, ואם אפשר, להביא ציליות וכל מה שיכול לעזור ללינה טובה יחסית.

עם מי לצאת לקמפינג

במיוחד כאשר אתם יוצאים לקמפינג עם ילדים, כדאי לשקול לצאת עם אנשים נוספים שאיתם הילדים מרגישים בנוח – בני משפחה נעימים, ילדים אחרים וכו'. בוודאי שאתם מעוניינים להיות ביחד עם הילדים שלכם ולהתגבש ולהתקרב, אבל החוויה יכולה להיות משמעותית הרבה יותר אם תצרפו אליכם גם חברים – שלכם ו/או שלהם. במהלך הטיול תוכלו להתקרב ולבלות עם הילדים שלכם בלי קשר לאנשים האחרים שהצטרפו אליכם. הגיעו בקבוצה גדולה וצרו מתחם אוהלים נעים ומסביר פנים. כולם יתלהבו מזה וההנאה תהיה צרופה.

אוכל, אוכל, אוכל... – מה אוכלים?

אל תצאו בלי להיות בטוחים שאתם מוכנים לחלוטין מבחינת האוכל. אוכל זה שמחזיק אותנו, ובדיוק כמו שהצבא צועד על קיבתו, כך גם אנשי הקמפינג. להביא אוכל זה חשוב לא רק כדי להזין אתכם, כדי שלא תהיו רעבים, וכדי שתמשיכו להיות אנרגטיים, אלא גם כי הכנת האוכל עצמו בטיול קמפינג היא חלק מהחוויה שלא כדאי לוותר עליו.

אחת האפשרויות היא פויקה – סיר ברזל מעוגל וכבד שמאפשר בישול איטי (אך לא איטי מידי) שמביא לתוצאה ערבה לחך – בעיקר כאשר מדובר בתבשילים חמים ועשירים. ישנן אפשרויות רבות למאכלים שתוכלו להכין בפויקה במהלך הקמפינג, אז אל תוותרו על התענוג.

אם אתם לא בראש של לבשל בשטח, תוכלו פשוט להיכנס לאחת מחנויות הנוחות הקרובות (כמעט בכל תחנת דלק תוכלו למצוא כזו) ולקנות שם את הפריטים המועדפים עליכם, כולל אוכל מוכן. מובן שאפשר גם להביא אוכל מוכן מהבית, כשהוא שמור בקופסאות תרמיות ואטומות, כדי לוודא שהתוכן לא יישפך החוצה ושטמפרטורת האוכל תישמר.

עלויות

כפי שנאמר קודם, טיול קמפינג לא אמור לעלות כמו חופשה משפחתית בצימר איכותי או בבית מלון מפנק, ובדרך כלל הרבה פחות מכך. אם בחרתם לצאת לטיול קמפינג משפחתי ומגבש, סביר להניח שההוצאות יהיו פחותות משמעותית. גם אם יהיה עליכם לרכוש ציוד קמפינג שלא היה ברשותכם קודם (כמו אוהל, פנס, פויקה וכו'), הרי שמדובר על השקעה לטווח הארוך, ובטיולי הקמפינג הבאים כבר לא תצטרכו לרכוש את אותו ציוד.

אתרי הקמפינג עצמם גובים דמי כניסה של 50 או 100 שקלים ללילה, וחלקם גם מספקים ציוד קמפינג כמו אוהלים או מזרונים, כך שאפילו את הציוד הזה לא תצטרכו להביא בעצמכם מהבית.

 

 

פרסום מאמרים וכתבות

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה? 

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול