מתכון מרק פטריות פרווה

מתכון מרק פטריות פרווהמצרכים (כמות: 4-5 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

7 כוסות מים רותחים

סלסלת פטריות שמפיניון טריות קצוצות גס

סלסלת פטריות פורטובלו טריות קצוצות גס

1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (לא חובה)

4 שיני שום קצוצות

כף וחצי גדושות אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים כדי למנוע גושים)

3 כפות מלאות קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כחצי כוס מים קרים כדי למנוע גושים)

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

4-5 גבעולי טימין (לא חובה)

 

 

אופן הכנה:

 

לטגן את הבצל והכרישה עם כף שמן זית עד להזהבה קלה.

 

להוסיף את השום ולערבב כדקה.

 

להוסיף את הפטריות, להמליח מעט ולערבב.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

 

מוסיפים את המים הרותחים.

מתבלים במלח ופלפל שחור.

 

לערבב אבקת פטריות עם מים קרים עד שאין גושים ולהוסיף למרק.

לערבב קמח/קורנפלור עם מים עד לבלילה חלקה ולהוסיף למרק.

לערבב היטב ולהביא לרתיחה.

 

לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות.

לאחר מכן טוחנים עם מוט בלנדר באופן חלקי (שעדיין יישארו חתיכות של פטריות).

מוסיפים גבעולי טימין ומבשלים 5-10 דקות נוספות.

 

לקבלת מרק פטריות חלבי – אפשר להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (כלומר 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ"ל).

את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלתם את המרק במשך כ-20 דקות וטחנתם אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.

 

*מי שאוהב מרק פטריות סמיך יותר שיוסיף עוד כף קורנפלור/קמח מעורבב עם מים קרים.

אפשר להוסיף גם בסוף ולבשל עוד 5 דקות.

 

 

 

 

 

בתיאבון!

 

מתכון "מרק פטריות פרווה"

 

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים

* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה

או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר