מצרכים (כמות: 4-5 מנות):
1 בצל גדול קצוץ
7 כוסות מים רותחים
סלסלת פטריות שמפיניון טריות קצוצות גס
סלסלת פטריות פורטובלו טריות קצוצות גס
1 כרישה קצוצה, בלי החלק הירוק כהה (לא חובה)
4 שיני שום קצוצות
כף וחצי גדושות אבקת מרק פטריות (יש לערבב עם רבע כוס מים קרים כדי למנוע גושים)
3 כפות מלאות קורנפלור/קמח לבן (יש לערבב עם כחצי כוס מים קרים כדי למנוע גושים)
כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
4-5 גבעולי טימין (לא חובה)
אופן הכנה:
לטגן את הבצל והכרישה עם כף שמן זית עד להזהבה קלה.
להוסיף את השום ולערבב כדקה.
להוסיף את הפטריות, להמליח מעט ולערבב.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).
מוסיפים את המים הרותחים.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
לערבב אבקת פטריות עם מים קרים עד שאין גושים ולהוסיף למרק.
לערבב קמח/קורנפלור עם מים עד לבלילה חלקה ולהוסיף למרק.
לערבב היטב ולהביא לרתיחה.
לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות.
לאחר מכן טוחנים עם מוט בלנדר באופן חלקי (שעדיין יישארו חתיכות של פטריות).
מוסיפים גבעולי טימין ומבשלים 5-10 דקות נוספות.
לקבלת מרק פטריות חלבי – אפשר להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול במקום כוס אחת של מים (כלומר 6 כוסות מים+מיכל שמנת-250 מ"ל).
את השמנת יש להוסיף בסוף: לאחר שבישלתם את המרק במשך כ-20 דקות וטחנתם אותו מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.
*מי שאוהב מרק פטריות סמיך יותר שיוסיף עוד כף קורנפלור/קמח מעורבב עם מים קרים.
אפשר להוסיף גם בסוף ולבשל עוד 5 דקות.
בתיאבון!
מתכון "מרק פטריות פרווה"
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים
* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה
או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים