גידול חיות מחמד בבית

גידול חיות מחמדתרומתה של חיה הגדלה עם בני אדם לחיי המשפחה עשויה להיות גבוהה מאוד, במיוחד כאשר הגידול נעשה מתוך אהבה אמיתית לבעלי חיים ומתוך רצון לראות בהם דיירים מן המניין. אך גם כאשר קיים רצון עז לאמץ כלב, חתול או דגים אפילו – ישנה חשיבות גבוהה למודעות לצרכים הייחודיים שלהם, וליכולת לתת להם מענה לכל אורך חייהם.

מי צריך לגדל בעלי חיים בתוך הבית?

הצורך לחיות עם בעלי חיים תחת אותה קורת גג הוא דבר טבעי, אבל שללא ספק אינו מתאים לכל אחד. כלבים וחתולים למשל, שהם בעלי החיים הפופולריים ביותר לגידול, זקוקים לחום ולהגנה ממש בדומה לילדים אנושיים. אם אדם מסוים אינו מסוגל לסבול את הריח של החיה שבה בחר, את מגע הפרווה – או לחילופין אם הוא אלרגי אליה, כמובן שעל אף כל השאיפות לחלוק את חייו עם חיית מחמד שכזו, זה פשוט לא ילך ועדיף לו לוותר על העניין.

 

מי שצריך או יותר נכון מי שכדאי שיגדל חיית מחמד בביתו, הוא רק אדם שמודע היטב ליתרונותיה כמו גם לחסרונותיה האפשריים שלעיתים אינם צפויים, לחלקים הפחות נעימים בגידול שלה כמו מחלות או שלב הזקנה שלה, וכמו כן גם לעלויות הכספיות הכרוכות סביב העניין.

 

הדבר החשוב ביותר הוא פשוט להבין, שלא סתם קוראים לחיות "בעלי חיים", וככאלה הן זכאיות לחיות. אם בני אדם בחרו לאמץ חיה אל ביתם, חובתם לספק לה את תנאי המחייה הטובים ביותר האפשריים. בקיאות וידע נרחב בכל הקשור לגידול בעל חיים מסוים, תהפוך הן את חייו של בעל החיים והן את חיי האנשים המתגוררים עמו, לטובים הרבה יותר.

 

איך בוחרים את החיה המתאימה

השלב הראשוני עוד לפני שחושבים על החיה המתאימה לבית הספציפי שלכם ולהרכב האנשים שחיים בו, הוא הערכה כללית לגבי היכולת שלכם להשקיע בגידול. מדובר על בדיקה של כמה דברים בסיסיים:

  1. מה התקציב הפנוי שלכם לכיסוי העלות החודשית של אוכל, אבזור מתאים וביקורים אצל וטרינר.

  2. מיקום אפשרי של מלונה עבור החיה, או שובך, או אקווריום – מה שתבחרו – העיקר שתבינו היכן אתם עומדים למקם את ה"בית" של בעל החיים.

  3. בדקו עם עצמכם כמה מרחב מחייה יש לכם לתת. כשמדובר בחתול זה קריטי פחות, אבל כלב זה כבר סיפור אחר, במיוחד הגדולים שבהם הזקוקים הן למקום לינה חמים ונעים והן לאפשרות להתרוצץ ולנוע בבית ובחצר.

  4. חישבו על היכולת שלכם להקדיש זמן ומאמץ בגידול החיה. גידולם של דגים אינו דומה כלל וכלל לגידול של ארנבות ובטח שלא לכלב. חיות שאינן עושות את צרכיהן בבית יצטרכו טיולים בחוץ. חיות שכן עושות, יזדקקו לניקיון תדיר של הכלוב או בית הגידול שלהן. בדקו עם עצמכם האם אתם מוכנים להתלכלך, להשקיע את הזמן הנדרש ולעשות את כל מה שבאמת צריך להיעשות, בכדי שחיית המחמד תחייה בנוחות מרבית.

בעלי מקצוע שכדאי להכיר כאשר מכניסים חיה הביתה

האדם העיקרי שעמו כדאי שתהיו בקשר לאחר שאימצתם חיה, הוא כמובן הרופא שלה וזה הווטרינר. כדאי לבקש המלצות ממכרים לגבי בעל מקצוע טוב, ולעיתים שווה להכיר וטרינר נפלא מעיר אחרת ולאו דווקא את הקרוב ביותר, ממש כפי שהייתם מחפשים את הרופא הכי מקצועי ולא משנה היכן הוא עובד - עבור אחד מבני המשפחה, אם חלילה היה זקוק לסיוע רפואי.

חנויות נחמדות ומגוונות להצטיידות שוטפת ורכישות שונות עבור חיית המחמד שלכם הן דבר נוסף שכדאי להכיר, ולמגדלי הכלבים בעלי הפרווה הארוכה במיוחד – שווה גם למצוא מעצב שיער של חיות שיידע לפנק את הכלב שלכם כמו שצריך. אימוץ של בעל חיים משמעו להכניס נפש חדשה אל תוך הלב, מה שללא ספק יעשיר את חייכם.

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר