מתכון פיצה דקה בסגנון איטלקי

מתכון פיצה דקה בסגנון איטלקיהמתכון מספיק ל 2-3 פיצות גדולות מאוד

תוכלו להכין פיצות אישיות במקום

נשאר לכם בצק? רדדו אותו לעיגולי פיצה, הפרידו שכבות עם נייר אפיה והקפיאו.

 

פיצה טעימה מאוד וקלה להכנה.

המתכון עם קמח כוסמין לבן שאפשר להמיר לקמח לבן רגיל אם רוצים.

תטעמו עם הירק הטרי והפרמז'ן מלמעלה, זה מוסיף הרבה יותר ממה שאתם חושבים!

 

מצרכים לבצק:

קילו קמח כוסמין לבן

2 כפות שמרים יבשים

כף שטוחה מלח

כף שטוחה סוכר

*** כפית אבקת שום – לא חובה – מי שאוהב, בהחלט מומלץ לנסות!

כ 3 כוסות מים

מעט שמן זית

 

 

מצרכים לרוטב:

6 עגבניות חתוכות לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

גזר חתוך לקוביות קטנות

בצל אחד

שלושת רבעי כוס מים

3 כפות שמן זית

* מי שלא רוצה להתעסק עם רוצה יכול לקנות רוטב שהוא אוהב

 

תוספות:

עגבניות חתוכות לפלחים דקים או קוביות או עגבניות שרי חתוכות לחצי

פלפל אדום מיובש חתוך דק – חריף או מתוק לפי הטעם

פטריות חתוכות

גבינה צהובה

 

לטופינג:

פטריות חתוכות

שלי רוקט טרי

גבינת פרמזן מגורדת

זיתים שחורים או קלמטה

 

אופן ההכנה לבצק:

בקערת המיקסר לשים קמח ומלח

להפעיל את המיקסר על מהירות איטית ותוך כדי ערבול להוסיף את הסוכר

לאחר כמה שניות להוסיף את השמרים

להוסיף את האבקת שום למי שרוצה

ולבסוף להוסיף את המים

קודם מוסיפים 2 כוסות מים

נותנים למיקסר לעבוד קצת ורק אז מוסיפים עוד כוס או יותר בהדרגה

צריך להיות בצק חלק ולא דביק

שופכים מעט שמן זית שיעטוף את הבצק, שמים מעל הקערה ניילון נצמד ומניחים לתפוח כ 40 דקות

 

20 דקות אחרי תחילת התפיחה של הבצק יש להדליק את התנור ל 300 מעלות

אם יש לכם אבן לפיצה, שימו אותה בתנור

התנור ו/או האבן צריכים להיות חמים מאוד!

 

 

אופן הכנת הרוטב:

בסיר מוסיפים שמן זית, בצל וקוביות גזר

מטגנים לכמה דקות עד לריכוך

מוסיפים את העגבניות

מבשלים כמה דקות

מוסיפים את המים והרסק ומערבבים היטב

מבשלים לעוד כ 10 דקות ולאחר מכן טוחנים בבלנדר מוט או בלנדר רגיל לרוטב חלק

 

 

הרכבת הפיצה: 

על נייר אפיה משטחים בצק לעיגול דק ורחב, מקפלים פנימי את הקצוות

כך שיהיה לנו בסיס פיצה

מורחים רוטב על הבצק

מעל מפזרים עגבניות, פלפל יבש ופטריות

מעל הכול שמים שכבה של גבינה צהובה או מוצרלה אם יש לכם

 

מכניסים לתנור עם הנייר

הפיצה תהיה מוכנה כשהקצוות מתחילים להשחים

 

*** מומלץ להסיר את נייר האפיה אחרי שהבצק יתייצב אך לא מוכן לגמרי – יש לעשות זאת עם כף פיצה מתאימה וכפפות חסינות חום

 

לאחר שהוצאתם את הפיצה מהתנור פזרו מעל גבינת פרמז'ן, זיתים, פטריות טריות ועלי רוקט

 

בתיאבון!

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה