ישנן את אלו המציגות עצמן כמעצבות עוגות חתונה, אולם אלו אינן רק מעצבות, אלא מפסלות ממש – בבצק סוכר! בוודאי כולנו נתקלנו במראה המרהיב של עוגת חתונות צבעונית ולא הטלנו ספק בכך שמדובר באמנות של ממש מכל בחינה והיבט. מדובר במוצג אמנותי שהושקעו שעות רבות בהכנתו ובמחשבה על הרעיונות שהביאו ליצירתו.
המרקם של בצק סוכר או משיי ורך. הציפוי שלו חלק וללא גבשושיות וגרגירים. עוגות חתונה מצליחות לגרום לאנשים רבים הצופים בהם לפעור פיהם בהשתאות וללא בושה. משום שהן מרהיבות ביופיין, אם זה בגלל הדמויות המפוסלות או פרחי הסוכר. עוגה מעוצבת מבצק סוכר הינה עמידה יותר מעוגה שעשויה חומרים אחרים כמו זילוף למשל או מרציפן.
חשוב לומר שגם עוגת חתונה אמורה, בסופו של דבר, להאכל על-ידי האורחים ולהעניק הנאה מרובה לכל הטועמים. כמה כיף לצפות בעוגת חתונה שהיא יצירת אומנות ולהתמוגג מיופייה, ואו-אז, בסופו של האירוע, לפרוס פרוסה דקה ממנה, להכניס לפה, ללעוס ולהתענג על עושר הטעמים שבה. אין מתחרים לעוגת חתונה מושקעת, מוקפדת, מלוטשת ומדויקת ברמה המילימטרית. עוגה כזו היא בוודאי סגולה לחיי נישואין וזוגיות מוצלחים מאין כמותם.
במטרה להבטיח שרמתה של העוגה תהא גבוהה מספיק עבור הזוג המאושר, ולא תרד כהוא זה מרמתם של השירותים האחרים המסופקים לטובת הפקה של אירוע חתונה בלתי נשכח, גם את העוגה כדאי לתכנן מבעוד מועד. עוגה מעוצבת לאירוע שלכם - חיוני שתבצעו בחירה נכונה הן של המעצב/ת והן של העוגה עצמה, ובסופו של דבר, שתהיו שלמים איתה ומרוצים ממנה ואולי חשוב מכל – שתהא לטעמכם.
גם אם אתם מדמיינים במוחכם עוגה מסוימת, תוכלו לנסות לתאר את אשר בדמיונכם למעצבת העוגה שלכם וייתכן שהיא תוכל להפוך את יצירתכם הדמיונית ליצירה אמיתית ומוחשית.
עוגת חתונה עמידה
עוגה מעוצבת בבצק סוכר היא עמידה יותר מעוגה שעשויה חומרים אחרים. זהו בוודאי שיקול חשוב, שכן העוגה צפוי לשהות משך שעות אחדות מחוץ למקרר במהלך ערב החתונה הארוך. חשוב שהיא תשאיר טעם טוב, אהוב וממכר ועל כן יש לוודא שהיא מורכבת מיוצרים איכותיים אך גם יש בה חומרים עמידים.
בדומה לפרטים חשובים אחרים בתכנון החתונה, גם את העוגה יש לתכנן כיאות. אתם משקיעים זמן ומשאבים כה רבים בתכנון ובאופן דומה ראוי שתשקיעו גם בעוגה – שהרי היא הולכת להיות ה"מיצג האומנותי" שלכם במשך הערב החגיגי כולו.
עוגת חתונה היא לא סתם עוגה רגילה – זוהי עוגה שהיא אינה פחות ממיצג אמנותי (אמנם לא מוזיאוני, אבל...) שילדים רבים הפוקדים את האירוע בוודאי מריירים לנוכח המחשבה על טעימה ממנה. העוגה מיוחדת במינה ועליה להותיר רושם ראשוני שאינו מוטל בספק. בוודאי שלא אמור להיות אף אורח שישאר אדיש אליה ויותר מזה עוגת חתונה תיצרב במוחם דל האורחים למשך ימים אחדים מתום האירוע - ועל כן עליה להיות לא פחות ממושלמת.
מרבית העוגות מפוסלות ומעוצבות ובנוסף מורכבות ממספר "קומות" בגדלים שונים וכוללות ציפוי ודקורציה מרשימה. העוגה כוללת קישוטי סוכר, כאשר לעיתים בראשה מונחות דמויות כלה וחתן – אכילות גם הן, או מפל פרחי סוכר, עם מתיקות ללא תחרות.
תהפוכות רבות עברה עוגת החתונה המסורתית, כולל תהליכים של שינוי צורה והחלפת חומרי גלם שונים, כאשר עם הטכנולוגיה הקולינארית, גם עוגת החתונה עברה מתיחת פנים של ממש והתפתחה, כאשר כיום היא שונה בתכלית השינוי מאותן עוגות חתונה בעיטור מרציפן שהיו מקובלת בעבר. מיותר לציין את המהפך שעברו עוגות חתונה מבחינת רמת האיכות, רמת הגימור ובעיצוב המושלם שלהן – וללא ספק גם מבחינת טעמן המשובח.