אורז כרובית עם ירקות בסגנון אסייתי

 

אורז וכרוביתתזונה דלת פחמימות נחשבת בריאה ואיכותית, ומסייעת לשמירה על רמות סוכר תקינות בדם. בשנים האחרונות יותר ויותר מחקרים מראים כי הגורם מספר אחת להתקפי לב הוא צריכת פחמימות גבוהה, כך שתזונה דלה בפחמימות מאפשרת לקיים אורח חיים בריא, ותורמת לאיזון ולמניעה של מחלת הסוכרת.

לפניכם מתכון פשוט ומהיר של ״אורז״ העשוי מכרובית בסגנון אסייתי, מנה טעימה ודלה בפחמימות, שיכולה לשמש כתוספת לארוחה או כמנה בפני עצמה.

 

מצרכים:

1 כרובית גדולה

1 בצל לבן

כוס אפונה קפואה 

1-2 גזרים 

1 זוקיני

1 פלפל אדום 

סלסלת פטריות שמפניון

2 גבעולים של בצל ירוק

כף - כף וחצי רוטב סויה דל נתרן

2 שיני שום כתושות 

2 - 4 כפות שמן זית לטיגון הירקות 

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם 

כף תבלין צ׳ילי גרוס (לא חובה)

 

אופן הכנה: 

 

  • בשלב הראשון יש לפרק את הכרובית לפרחים. מומלץ להשרות את פרחי הכרובית בקערה עם מים וכף חומץ על מנת להיפטר מחרקים ומזיקים.
  • בשלב השני יש להעביר את פרחי הכרובית למעבד מזון, ולקצוץ אותם בפולסים עד לקבלת מרקם גרגירי כמו של אורז.
  • כעת יש לקצוץ את הבצל הלבן, הגזרים, הפטריות והפלפל האדום לקוביות קטנות.
  • לחמם במחבת או בסיר רחב מעט שמן זית, ולטגן את הבצל על אש נמוכה עד להזהבה, חשוב לשים לא לא להשחים אותו יתר על המידה.
  • בשלב הבא יש להוסיף שיני שום כתושות ולטגן מעט עם הבצל.
  • להוסיף את הגזר ולהמשיך לטגן עד להתרככות, ולאחר מכן להוסיף למחבת את הפלפל האדום.
  • לאחר שהירקות הקשים התרככו מעט יש להוסיף למחבת את הפטריות, ומעט אחר כך להוסיף את הזוקיני והאפונה הקפואה, ולהמשיך בטיגון קצר עד להתרככות.
  • כעת יש להוסיף למחבת את הכרובית הקצוצה, ולערבב יחד עם שאר הירקות.
  • הוסיפו כף רוטב סויה, מלח ופלפל וערבבו היטב. במידה וחסר לכם טעם הוסיפו חצי כף נוספת של סויה.
  • לחובבי החריף זה השלב להוסיף תבלין צ׳ילי גרוס.
  • בשלב הזה חשוב ליצור ״חור״ במרכז התבשיל, כלומר להזיז את התבשיל לשולי המחבת, לשבור פנימה את הביצים, ולערבב את הביצים במהירות על מנת להפוך אותם למעין ביצה מקושקשת.
  • כאשר הביצים מוכנות לגמרי ערבבו אותן יחד עם כל התבשיל.
  • לאחר כמה דקות של בישול, כאשר הירקות קיבלו את הטעמים, והביצה הוטמעה לגמרי בתוך התבשיל, יש להעביר לצלחת הגשה, לקצוץ בצל ירוק ולפזר מעל.

 

לשיפור ושדרוג: 

 

  • תוכלו להוסיף למנה חזה עוף, ולהפוך אותה לארוחה שלמה בפני עצמה הכוללת גם חלבון. את החזה מומלץ להכין על מחבת נפרדת עם התבלינים הרצויים, ולהוסיף אותו פנימה להקפצה קצרה בסוף. מומלץ לחתוך לרצועות או קוביות.
  • ניתן לוותר על הביצה ולקבל תבשיל צמחוני לגמרי.
  • מומלץ להיעזר בווק לטובת בישול מהיר יותר, אבל גם סיר או מחבת יעשו את העבודה.

 

בתאבון!

 

מתכון אורז כרובת וירקות

 

קרדיט לתמונה : unsplash

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה