אם תשאלו כל אימא בישראל היום, במה היא היתה רוצה שהילד או מהילדה שלה יעבדו, היא תענה סביר להניח את התשובה הבאה "לא משנה במה העיקר שזה יהיה קשור לאפליקציות, הייטק, מחשבים, משהו" ובצדק, שם הכסף הגדול נמצא, שם אפשר לבנות ביטחון כלכלי.
בשביל לעסוק בנושאים הנ"ל צריך לדעת מה זה אומר או יותר נכון, איך עושים את זה. בשביל זה אנחנו נסביר פה בקצרה איך מפתחים אפליקציה. נכון שאפשר למצוא מגוון רחב של בתי ספר, מכללות, שם ניתן ללמוד את הנושא לעומק, אך בשביל שיהיה לכם בסיס מסוים בנושא, אנחנו נספק לכם קוויים כלליים לעניין.
פיתוח אפליקציות הוא תהליך שהחל בעשור הראשון של שנות האלפיים והתפתח מאוד בזכות הופעת אייפון בעולמנו, עם הזמן כאשר נוספו מכשירים אחרים, דוגמא מכשירים מבוססי אנדרואיד, מכשירי טאבלט ועוד, הנושא התפתח יותר, וכיום אפשר לומר די בוודאות שכל הנושא של פיתוח אפליקציות הוא הנושא החם ביותר בעולם ההייטק.
לפני שנסביר כיצד מתבצע תהליך של בניית אפליקציות, נציין, שאנחנו יכולים למצוא חברות גדולות וקטנות שעושות את זה, וכן גורמים פרטים, כלומר חבר'ה שעובדים כפרילנסרים, גם הם בונים אפליקציות. מאחר ולא צריך לשם כלים מלבד מחשב, אז למעשה כל אחד שלומד את התחום יכול לעשות את זה מהבית שלו.
פיתוח אפליקציות – כיצד זה מתבצע?
פיתוח אפליקציה יכול להתבצע משני טעמים, הראשון, אם עסק רוצה לפתח לעצמו אפליקציה לעצמו, השני, אם חברה או כל גורם אחר רוצים לפתח אפליקציה שהיא בעצם המוצר של העסק, כמו וויז, פנגו או כל אפליקציה דומה, כלומר היא זו שמעניקה את השירות לגולש.
בשלב הראשון, בוחנים מה הם המאפיינים של האפליקציה, כלומר מה היא צריכה להיות, מה היא צריכה להכיל. עושים זאת על בסיס הייעוד שלה ומי קהל היעד שלה. אחרי שבונים את כל המאפיינים, אפשר להתחיל בשלב השני, הבנייה בפועל. צריך לומר שכל השלבים נכתבים כתוכנית עבודה, כלומר יש לעלות הכל על הדף, על מנת שיהיה ניתן לעקוב אחרי זה בהמשך התהליך.
השלב השני, הבנייה בפועל זה למעשה בניית הקוד של האפליקציה, עליו מעלים את תוכנית הניהול שלה שם אפשר להניח את כל הנתונים ואת פריטי העיצוב של האפליקציה. הכל עולה בשלב הראשון בגרסת בטא, כלומר גרסא שלא מוצגת לקהל הרחב עדיין, זאת על מנת שיהיה ניתן לבצע תיקונים בהמשך.
השלב השלישי, הוא השלב בו עוברים על כל הממשק והאפליקציה, בשביל למצוא באגים ולתקן אותם. בשלב הזה מחברים את האפליקציה לשרתים ואם הכל טוב, אפשר להתחיל ולעבוד איתה.
עבודה על בניית אפליקציה תסתיים למעשה ברגע שהיא תיכנס לחנויות של אפל וגוגל, כמובן שזה יקרה אחרי שהאפליקציה תקבל את כל האישורים לכך.