בשנים האחרונות כל פאב שמכבד את עצמו וכל מסעדה שמעוניינת להעניק שירות מלא ללקוחות שלה, שלא נדבר על מועדונים או ברים בבתי מלון, מציעים מגוון רחב של בירות, הן ישראליות והן בינלאומיות. יתרה מזו, לא מעט פאבים ומסעדות, החלו למכור את הבירות שהם עצמם מייצרים. מדובר על בירות בוטיק, בירות איכותיות, אשר לא נמכרות בשום מקום, פרט לפאב או למסעדה שמייצרים אותו.
השאלה הגדולה שעומדת פני ישראלים רבים היא, איזו בירה לבחור? איזו בירה יכולה להתאים לערב עם חברים בבית, איזו בירה יכולה להתאים לשתייה בערב לבד או לישיבה בפאב. יהיו שיטענו שבכל ערב אנחנו נרצה בירה אחרת, הרי אין אירוע ושעה אחת דומים לאירוע ושעה אחרת. זה נכון חלקית, מאחר ולא תמיד אנחנו יכולים ליהנות מהבירה המתאימה ועל כן אנחנו צריכים להתפשר, מצד שני, האופציות הן כל כך גדולות, שאין אמיתית שבאמת נתפשר.
ההוכחה הכי טובה שאנחנו יכולים למצוא היום מגוון רחב של בירות ישראליות, הרבה יותר מגוון ממה שהיה אי פעם ושהן טובות וגבוהות ברמתן היא, לא מדובר בבירות מסחריות במובן הקלאסי שלהן. אנחנו יכולים למצוא בירות שיוצרו במבשלות בוטיק, מבשלות קטנות, כאלה שמראש מגדירות את עצמן, כמבשלות שפועלות באופן יחסית מצומצם.
נכון שעם הזמן, חלק מהבוטיקים התרחבו מאוד והבירות שהם מייצרים הפכו מוכרים בכל הארץ, חלקן כמו למשל בירה מלכה, אפילו מציגים שורה של סוגי בירות ולא רק בירה אחת, אך באופן כללי אנחנו יכולים לראות שלא מדובר בבירות מסחריות רגילות, כאלה שנמכרות בכל מקום, מתוך כוונה להפוך את המוצר להרבה יותר נחשק ולגרום ליותר ויותר אנשים לרצות אותן.
צריך לומר, אחת הסיבות שאנחנו יכולים למצוא לכך שבירות ישראליות רבות נחשבות לבירות בוטיק היא, שמדובר בבירות שמיוצרות מחומרי גלם איכותיים ויתרה מזו, אנחנו יכולים לראות דוגמאות שונות ומיוחדות של בירות, כלומר לא מדובר בבירה רגילה, אלא בירות בטעמים ובסגנונות שונים.
זה נובע הן מהעובדה שהן צריכות להתבלט מעל הבירות הרגילות והמוכרות, הן בזכות התעוזה והסקרנות של היצרנים הישראלים. זה מה שקורה בדרך כלל, כשצריך להיאבק בשוק קטן בתנאים לא נוחים, בשביל להגיע לקהל רחב, צריך להתבלט, צריך להיות שונה, וזה מה שעושים יצרני הבירות הישראליות, ועד כה אנחנו יכולים לראות שהם עושים זאת בהצלחה רבה.