אחד הרגעים הכי מרגשים בחייו של כל הורה זה הרגע שבו התינוק הקטן שעד לא מזמן זחל, כבר הופך לפעוט שצועד את צעדיו הראשונים. בתור נעל ראשונה, אין זה נכון לבחור "סתם נעל". נסביר איך הורה אחראי צריך לבחור נעלי צעד ראשון, בצורה נכונה ונבונה.
נעלים מסוימים של מבוגרים מתהדרות בסוליות קשיחות ומבנה מאוד עמיד וחזק. אמנם נעל עמידה במידה ואיכותית תהיה טובה ומתאימה לתינוק, אבל צריך לבחור מבנה שיתאים לתמיכה ברגל של תינוק מתפתח, אך בלי לסרבל. נעלי איכות כמו ביומכניקס לדוגמא, מיוצרות עם גמישות במידה הנכונה. מצד אחד, מתקבלת נעל תומכת ששומרת על הרגל. מצד שני, זו נעל שלא מסרבלת ומגלה גמישות חשובה בזמן הליכה ותנועה של תינוקות ופעוטות. תוכלו לדעת שזו נעל גמישה, כאשר אתם יכולים לכופף אותה בלי להפעיל יותר מדי כוח. כך תדעו שהיא לא תפעיל כוח יתר על רגלי התינוק.
נעלים לתינוק או לפעוט, שנועדו לאפשר להם לצעוד בנוחות את צעדיהם הראשונים, צריכות להיות כמה שפחות מורגשות. כלומר מעבר לגמישות שלהן, הנעלים הללו צריכות להיות כמה שיותר קלות. בטכנולוגיה המודרנית ניתן לייצר נעלים קלות במיוחד ועבור התינוק, זה נוח במיוחד.
תינוק שצועד את צעדיו הראשונים עדיין איננו הולך יציב. זה חלק מהגדילה, זה חלק מההתפתחות. אולם כאשר אתם בוחרים את הנעל לצעד הראשון שימו לב שאתם בוחרים נעל לא מחליקה, שלא מקשה על הילד ולא גורמת לו למעוד ולהחליק. עדיף לבחור דגם של נעל בעל סוליה לא חלקה אלא עם חיספוס קל.
הורים רבים סבורים שנעל לתינוק צריכה להיות צרה. זה לא מדויק. נעל צרה אולי נראית תומכת מאוד, אך לתינוק זה לא רצוי. בעיקר בחלק הקדמי, הנעל צריכה להיות די רחבה מפני שתינוקות אוהבים מרווח לאצבעות. בחלקה האחורי של הנעל, היא יכולה להיות צרה יותר וזה אכן מספק תמיכה טובה.
החלק הכי חשוב של הנעל לפעוט או לתינוק הוא הסוליה, כלומר החלק התחתון של הנעל. מלבד העובדה שחלק הזה צריך להיות מחוספס למניעת החלקה, עדיף שהוא גם יהיה שטוח. לרוב, דגם כזה של נעל יהיה הרבה יותר נוח לתינוק ויקל עליו בצעדים הראשונים. יחד עם זאת, אם מבנה הרגל של התינוק מצריך זאת, ניתן לבחור נעל במבנה מעט שונה, כלומר הגבהה קטנה למשל באזור העקב. החלק הפנימי של הנעל, שעליו התינוק דורך צריך להיות גם הוא שטוח ככל האפשר. בדרך כלל, עדיף לבחור נעל לא גבוהה מדי, עם סקוטש שמאפשר רכיסה מדויקת של הנעל, ללא הידוק יתר, בדיוק במידה הנכונה.