התקשרות עסקית מכל סוג שהוא מצריכה מהצדדים לקבוע הסכם ביניהם, על מנת להיות אמונים על הפרטים השונים. בתוך הסכם שכזה לעיתים נכללים גם סעיפי התחייבות לשמירה על סודיות. בעולם העסקים מקובל לעשות הסכמים כאלו במקרים של קבלנות משנה או הסכמי עבודה. אולם, ישנם מקרים בהם הסכם סודיות NDA נערך ונחתם כמסמך בפני עצמו, בעיקר בעסקאות בתחום הטכנולוגי כגון בין יזם למשקיע או בין שני גורמים בעלי ידע המעוניינים לחבור ביניהם לצורך מיזם חדש.
מדוע יש צורך לחתום על הסכם סודיות?
הסכם סודיות NDA הוא למעשה הסכם אשר מחייב את הצדדים השונים האחד כלפי השני, ומטרתו לאפשר שמירה של סודיות כל מידע אשר יוגדר כסודי או רגיש במסגרת ההסכם. כל מישע אשר יועבר בין הצדדים במסגרת התקשרותם יכול להיות מעוגן בתוך הסכם שכזה.
הסכם סודיות NDA שימושי בלא מעט מצבים עסקיים, ומומלץ לנסח ולחתום עליו לכל יזם אשר מעוניין להגן על רעיונותיו והמידע הסודי אשר ברשותו. הסכמים אלו נפוצים מאוד בקרב חברות בתחילת הדרך, עוד לפני שיש מוצר מוגמר שעליו ניתן להגן או לייחס לו שייכות. פעמים רבות הסכם סודיות נחתם במטרה להגן על קניין רוחני, אך חשוב להקדים ולומר כי הוא תקף גם במקרים בהם היזם מעוניין להגן על מידע עסקי שעליו לא ניתן להגן בדרך של רישום, להבדיל מפטנט למשל. נוסף על כך, עריכת ההסכם מקנה, בין היתר, הגנה מפני חשיפת סוד מסחרי, כהגדרתו בחוק עוולות מסחריות התשנ”ט-1999.
חשוב לומר כי ישנו גם הסכם סודיות חד צדדי, בו מתחייב רק צד אחד אשר נחשף למידע, לשמור על סודיותו, בכפוף לתנאים המוגדרים בהסכם.
אילו פרמטרים מומלץ לכלול בתוך הסכם סודיות NDA?
בבואכם לחתום או להחתים גורם עסקי כלשהו על הסכם סודיות NDA, חשוב לכלול באופן מדוייק וברור את הסעיפים הבאים, על מנת להיות בטוחים שכל הפרמטרים מכוסים היטב.
בהצלחה!