(4-3 חלות)
יום שישי. סיר עם דגים, המון סלטים והריח הזה שגונב את הלב. ריח של חלה טרייה שנאפית בתנור.
לבצק
1 ק"ג קמח חיטה מלא 80% מתוצרת נפלאות
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3-2 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח
לציפוי
1 חלמון
כפית סוכר
כפית מים
שומשום
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, הסוכר והשמרים ומתחילים לערבל. מוסיפים שמן ומים בהדרגה ומגבירים את מהירות המיקסר. מוסיפים מלח ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.
מקמחים מעט את משטח העבודה.
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומתפיחים אותם כ-10 דקות.
מרדדים כל חלק ומגלגלים לרולדה. מגלגלים את הרולדה לרצועה מאורכת על משטח העבודה. קולעים מהרצועות 3 או 4 חלות.
מעבירים את החלות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עד שהחלות מכפילות את נפחן.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים חלמון עם סוכר ומים, מברישים את החלות, מפזרים שומשום ואופים כחצי שעה.
הערה:
בתאבון, קמח נפלאות 02-9944144
ניתן להזמין משלוח קמח לכל חלקי הארץ בתוספת דמי משלוח