רובנו נתקלים לעיתים קרובות במונח לימודי הייטק, ולא כל כך מבינים מה עומד מאחורי אחד התחומים הנחשקים כיום בשוק. הרי מי לא רוצה לעבוד בחברת הייטק, להנות מתנאי תעסוקה ושכר טובים, מסביבת עבודה מכובדת ויוקרה מקצועית. אך עולה השאלה מהן הדרכים להיכנס להייטק? האם ללכת לעשות תואר ראשון כלשהו זה ערובה לקבלה לעבודה בחברת הייטק כזו או אחרת? או שמא ישנן דרכים אחרות, אף יעילות יותר?
הביקוש הרב לעבודה בהייטק, לצד ההיצע הרחב של משרות בישראל, הולידו שוק גועש ורועש של לימודים מוכווני עבודה בהייטק. מוסדות אקדמיים ולא אקדמיים, מציעים מגוון מסלולים רלוונטיים למקצועות הנדרשים בעולם ההייטק, החל במתכנתים ומפתחים, דרך בודקי תוכנה ומערכות, וכלה במנהל בסיסי נתונים או רשתות.
מסלולים אלו יכולים להגיע בצורה של תארים ראשונים על כל המשתמע מכך, אך לא רק, וכאן השינוי הגדול. מרכזי לימוד רבים בישראל מציעים כיום מסלולי לימוד ייעודיים לכל מקצוע רלוונטי להייטק. סטודנטים באים ולומדים מקצוע הייטק, בזמן שיכול לנוע בין חצי שנה לשנה ומשהו, ולמעשה ממוקדים למה שהשוק מבקש בכל תחום.
לימודי הייטק פותחים דלתות לקריירה מרתקת
אחד היתרונות בלמידת מקצוע הייטק הינו הגיוון בקהלי היעד הרלוונטיים. בשל היצע המשרות הרחב ומגוון המקצועות האפשריים ללימוד, כמעט כל אחד יכול למצוא את הקורס שמעניין אותו. זה יכול להיות חייל משוחרר שרוצה להתחיל את הקריירה בצורה טובה, בוגר תואר ראשון שלא מוצא עצמו מבחינה מקצועית, ואפילו הסבה מקצועית בכל שלב של החיים והקריירה.
מה לומדים? נגענו קודם קצת במקצועות האפשריים, שכאמור מגוונים מאוד:
מה כדאי לברר אודות לימודי תעודה בהייטק במקצוע הרצוי
בשל ההיצע הגדול של מסלולי לימוד להייטק במגוון מוסדות לימוד, כדאי לדעת מה לשאול ולהתעניין בפגישה עם יועץ הלימודים:
עוד כדאי לדעת שכיום בישראל אין ממש לימודי הייטק בתואר שלם. מדעי המחשב או הנדסת מחשבים הן דוגמאות לתארים שאורכים בין 3 – 4 שנים בדרך כלל ואחריהם הבוגרים משתלבים לרוב בחברות הייטק, סטארט-אפים וכדומה. אך מקצועות אחרים, חלק שציינו קודם ואחרים, עדיפים ללימוד ואפילו מוצעים רק בדרך של קורס מקצועי ממוקד ומרוכז.
בחירה בקורס גם מאפשרת גמישות. ניתן לבחור במסלול בוקר קצר יותר, מסלול ערב מרווח המאפשר לשלב עבודה תוך כדי וכן הלאה. במהלך הקורס ניתן לקבל התנסות מעשית שכנראה לא ניתנת בלימודים במוסד אקדמי, וזה עוד דבר שיש לקחת אותו בחשבון, בייחוד בזמן הנוכחי, בו יותר ויותר מזהים מגמה של צורך בידע וניסיון על פני השכלה גבוהה כזו או אחרת.