מתכון מרק ירקות ושעועית לבנה

מרק ירקות עם שעועיתמצרכים למרק:

1 בצל בינוני קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

5 שיני שום קצוצות

1 קולורבי או תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות

2 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי חתוכים

2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה

כוס עלי סלרי קצוצים

כוס עלי שמיר קצוצים

8 כוסות מים רותחים

 

תיבול המרק:

חצי כפית כורכום

כפית גדושה אבקת מרק

כפית וחצי מלח

פלפל שחור לפי הטעם

 

 

אופן הכנה:

בסיר גדול מחממים 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

מוסיפים את השום, גזר, קישוא, קולורבי וגבעולי הסלרי ומערבבים כדקה.

כעת מוסיפים שעועית לבנה ומים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה.

כעבור חצי שעה מוסיפים עלי סלרי ושמיר ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

 

מבשלים למשך 15 דקות נוספות, עד שהשעועית מתרככת לגמרי.

טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

 

 

הערה: להסמכת המרק ניתן לטחון אותו באופן חלקי בעזרת מוט בלנדר ידני.

 

 

מתכון מרק ירקות עם שעועית מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ