מצרכים לכ 5-6 מנות:
1 בצל גדול קצוץ
4-5 שיני שום קצוצות
חצי כוס גריסי פנינה (שטופים היטב ומסוננים)
סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס
סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס
7 כוסות מים רותחים
2 כפות מלאות קורנפלור + חצי כוס מים קרים
שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
כפית ושליש מלח
כפית אבקת מרק/פטריות
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות
*יש לערבב מידי פעם!
לאחר מכן מוסיפים גריסים ומים רותחים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות.
מערבבים 2 כפות מלאות קורנפלור עם חצי כוס מים קרים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק.
מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים במלח, אבקת מרק/פטריות ופלפל שחור ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.
הערה: אם המרק לא סמיך מספיק לטעמכם ניתן להוסיף כף קורנפלור נוספת מעורבבת עם 2 כפות מים קרים ולבשל על אש גבוהה ללא מכסה כ-5 דקות.
בתיאבון!
מתכון "מרק פטריות וגריסים" מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות"