ההכנה דורשת קניה של תבלינים שלא בטוח שיש לכם בבית אך זה משתלם מאחר ואתם מכינים צנצנת שיכולה להחזיק עד חצי שנה אם שומרים אותה במקרר.
4 כפות קמח תפו"א
4 כפות כורכום
4 כפות חוואיג' למרק
2 כפות פטרוזיליה יבשה
4 כפות שמיר מיובש
2 כפות שטוחות תבלין סלרי - לא חובה
2 כפות מלאות אבקת שום
4 כפות גדושות בצל מיובש וטחון
4 כפות מלח
2 כפות שטוחות סוכר לבן
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ושמים בתוך צנצנת סגורה. את הצנצנת מומלץ לשמור במקרר.
הערות:
* לשדרוג הטעם של אבקת המרק מומלץ להוסיף 3-4 כפות ירקות מיובשים טחונים. קצת יותר קשה להשיג את זה מאחר ולא מוכרים את זה בכל חנות תבלינים אבל זה משדרג את הטעם בהרבה.
* כדי לשמור כמה שיותר על טריות אבקת המרק אני מומלץ לחלק את התערובת ל-2 צנצנות.
אחת לשמור במקרר לשימוש יומיומי והשניה במקפיא.
* כשאתם מתבלים קחו בחשבון שכל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.
מתכון "אבקת מרק ביתית"
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים