מתכון קל להכנה וטעים מאוד
אוזני המן ללא אפיה
2 כוסות שקדים מולבנים
כוס וחצי אבקת סוכר
1 כפית תמצית שקדים
מעט מים – כרבע כוס
חצי כוס אגוזים קצוצים – כל אגוז שאוהבים
חבילה ממרח תמרים של חצי קילו
כפית מתצית וניל איכותית
שליש כוס מים
הכנת המרציפן:
טוחנים את השקדים היטב במעבד מזון
מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לטחון כ 3 דקות
מוסיפים תמצית שקדים ומים לפי הצורך – רק עד שהמרציפן יהיה במרקם רך, לא דביק ולא קשה
ניתן לשים כפית מיץ מלימון סחוט במקום חלק מהמים – טעם אישי
עושים כשור מהמרציפן, מצפים בניילון ושמים במקרר לשעה
בינתיים מכינים את המילוי:
מחממים את הממרח תמרים עם המים במיקרו בפולסים קצרים עד שמתחמם ומתרכך
מוסיפים את האגוזים ותמצית הווניל ומערבבים
הרכבה
מומלץ להניח נייר אפיה על משטח העבודה שלנו ומפזרים עליו אבקת סוכר
משטחים בעדינות את המרציפן על משטח העבודה וקורצים עיגולים עם כוס לפי הגודל הרצוי
ממלאים כל עיגול במעט מהתערובת וסוגרים לצורת אוזן המן
מניחים בכלי ושומרים במקרר
בתיאבון
המלצה - אתר ההמלצות של ישראל
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה ?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
|
|