זמן הכנה - כ 20 דקות
זמן בישול/אפיה - כ 30 דקות
מספר יחידות כ 25-30
בשרי
3 כוסות קמח רגיל או קמח לחם
כפית מלאה שמרים יבשים - 5 גרם
180 מ"ל מים חמימים - שלוסת רבעי כוס
כפית שטוחה מלח
שליש כוס שמן
250 גרם בשר בקר טחון
כפית גדושה רסק עגבניות
בצל קטן
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים מים חמימים ומערבבים כדקה.
מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך 2-3 דקות, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
משאירים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים למשך כ-20 דקות.
בזמן ההתפחה מכינים את המילוי:
חשוב לפני תחילת הכנת המילוי: אפשר לטגן ואפשר שלא לטגן.
אם לא מטגנים, המילוי יוצא כגוש אחד (כמו קציצה קטנה), אם מטגנים, המילוי יוצא מפורר.
*אם בחרתם שלא לטגן
מרסקים או מגרדים דק את הבצל, מערבבים עם הבשר, הרסק, המלח ופלפל שחור.
*אם בחרתם לטגן
מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים בצל קצוץ עד לשמקבל צבע זהוב - לא לשרוף.
מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד שהבשר משנה את צבעו (3-4 דקות).
מתבלים ברסק עגבניות, מלח ופלפל שחור ומסירים מהאש.
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
כעת בעזרת מערוך מרדדים את הבצק על נייר אפיה וקורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה (קוטר של כ-7 ס"מ).
מניחים כפית שטוחה מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת האצבעות.
מעטרים את הקצוות בעזרת שיני המזלג ומניחים על נייר אפיה.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או תערובת של שומשום וקצח.
מי שלא אוהב שומשום יכול גם לפזר זעתר או מלח גרוס
אופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה.
ובתיאבון
מתכון אמפנדס במילוי בשר מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות