מצרכים (כ-3 מנות):
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
2 כפות קורנפלור או קמח רגיל
כפית שומשום
1-2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
רוטב דבש ושום:
4 כפות דבש
4-5 שיני שום כתושות
כפית רוטב סויה
חצי כוס מים
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
לקמח את קוביות חזה העוף בקורנפלור או קמח.
לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן.
מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (בשלב זה העוף לא יהיה מבושל לגמרי).
באותה מחבת יש לחמם כפית שמן ולהוסיף דבש, שום, רוטב סויה ומים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומחממים 1-2 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מעט מסמיכה (בשלב זה אפשר לטעום בזהירות ולשפר מליחות לפי הטעם).
כעת נוסיף את קוביות העוף ונערבב על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהעוף מתקרמל ומזהיב.
לאחר מכן לפזר שומשום ובצל ירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.
הערה: רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
בתיאבון!
מתכון "חזה עוף בדבש ושום"
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים