מתכון לזניה חלבית קלה להכנה וטעימה במיוחד

מתכון לזניה חלביתמתכון קל להכנה, ללא צורך בבישול קודם! מערבבים את החומרים בקערות נפרדות ומסדרים בתבנית אחת.

* חלבי

כלים:

תבנית פיירקס (20X29)

2 קערות ערבוב

 

מצרכים:

דפי לזנייה (12 דפים)

 

לערבב בקערה 1:

530 גרם עגבניות מרוסקות (3/4 קופסת שימורים גדולה)

2 כפות רסק עגבניות

3 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

1 כפית שטוחה סוכר

חצי כוס מים רותחים

1 כפית תבלין בזיליקום או ארגנו יבש - לפי הטעם

קמצוץ פלפל שחור

שליש כפית מלח

 

 

לערבב בקערה 2:

1 קופסה גבינה לבנה - 250 גרם

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

 

 

תוספות לפי הטעם:

3/4 כוס זיתים ירוקים קצוצים

1 קופסת פטריות חתוכות

*חצי כוס גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל (לא חובה אך בהחלט מומלץ)

 

אופן הכנה:

מחממים מראש תנור ל- 190 מעלות

סידור הלזניה:

משמנים תבנית פיירקס ומניחים שכבה של 3 דפי לזניה ( אפשרי גם לשים 2 כפות מהרוטב יחד עם השמן על התחתית)

* אם אתם מכינים בתבנית חד פעמית בגודל 31X22 - יש להשתמש ב-4 דפים.

** עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני לכן אפשר לשבור אותם כדי להתאימם לגודל של התבנית.

 

על דפי הלזניה מניחים 1/4 מהרוטב, 1/3 מתערובת הגבינות ו-1/3 מהתוספות.

כך ממשיכים עד שמגיעים ל- 4 שכבות של דפים, כאשר השכבה האחרונה והעליונה היא רוטב (מומלץ לפזר מעל גבינה צהובה לקישוט).

זה הסדר הנכון:

דפי לזניה, רוטב, גבינות, תוספות

דפי לזניה, רוטב, גבינות, תוספות

דפי לזניה, רוטב, גבינות, תוספות

דפי לזניה, רוטב, גבינה צהובה מגורדת

 

חשוב! יש לוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב ברוטב

(עלי הלזניה סופגים את הרוטב בזמן האפיה, מתבשלים ומתרככים).

 

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור כ-40 דקות.

*** חשוב ביותר לשים נייר כסף מעל התבנית!

לאחר כ- 40 דקות מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים בתנור ל-15 דקות נוספות.

 

לאחר ההוצאה מהתנור יש לתת ללזניה לנוח על השיש כ 10 דקות להתמצקות הלזניה

אם לא תחכו, כל הלזניה תהיה מאוד נוזלית.

 

 

מתכון לזניה חלבית מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול