שוב חזרנו לתקופת הסגר, כולנו שוב בבית. ונדמה פתאום שהכל סובב סביב האוכל והזום.
תארו לכם שקמתם בבוקר מוקדם ואפיתם לחם משובח שינדיף ריח של מאפיה בשעות הבוקר המוקדמות. הבית יתעורר לאט לתוך ריח של אפיה. והנה לכם ארוחת בוקר משפחתית שאף אחד לא יסרב להצטרף אליה ולשבת איתכם יחד לארוחת בוקר מזינה ובריאה.
את הלחם הזה אני אוהבת במיוחד, הוא פשוט וטעים. הוא מתאים לכל תנור ביתי. הוא אינו מצריך תבניות מיוחדות או חומרים שאין בכל בית. כל מה שהוא מצריך זה לקבל החלטה שהיום אופים לחם, משם זה כבר ירוץ לכם.
את הלחם הזה תוכלו להכין עם כל קמח שיש לכם בבית. אבל אם תרצו לחם שהוא עמיד יותר ומעט איכותי יותר תוכלו להשתמש בקמח שטיבל מספר 2 שהוא מיועד לאפית לחמים, פוקאצ'ות, לחמניות ועוד.
אני אוהבת להשתמש בקמח כוסמין. קמח כוסמין הוא קמח שאפשר להחליף אותו ביחס של אחד לאחד בכל מתכון שיש קמח רגיל או מלא (בהחלפת קמח רגיל לבן בקמח כוסמין אין צורך לשנות את הרכב המים במתכון).
אם אתם אוהבים קמח כוסמין מלא, אני ממליצה לערבב 50% כוסמין לבן עם 50% כוסמין מלא, על מנת שהלחם לא ייצא דחוס מדיי.
במקום הגרעינים, תוכלו לשים כל סוג של גרעינים חמניות, דלעת וכו...) אבל תוכלו גם להחליף אותם באגטזים שונים, זרעי פישתן, זרעי צ'יה, עגבניות מיובשות, זיתים קצוצים, בצל מטוגן ועוד.
אחד הדברים החשובים בהכנת בצק שמרים בכלל ובצק לחם בפרט, זה זמן הלישה. את הבצק תמיד נלוש עם וו לישה, לפחות 8 דקות בהירות איטית. עד קבלת מרקם חלק של בצק, ללא גושים ונעים למגע.
750 גרם קמח שטיבל 2 (אפשר להחליף בקמח כוסמין, מלא, לבן)
50 גרם שמרים לחים
500 מ"ל מים
20 גרם סילאן
30 גרם מלח דק
100 גרם גרעיני חמנייה/ דלעת/ אגוזים/ זרעי פשתן / עגבניות מיובשות/ בצל מטוגן
קמח לאיבוק הכיכרות
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים, סילאן, שמרים, קמח. לשים במיקסר במהירות נמוכה, במשך כ-4 דקות, עד קבלת מסה אחידה.
מוסיפים פנימה את המלח, ממשיכים בלישה 8 דקות נוספות.
מוסיפים את התוספות שרוצים, (אגוזים, גרעינים וכו'), אפשר גם בלי ואפשר גם להגדיל כמויות של התוספות, איך שאתם אוהבים.
לשים עוד דקה עד לאיחוד ופיזור מקסימלי של התוספות בתוך הבצק.
יוצרים מהבצק צורה של כדור ומעבירים את הבצק לקערה. נכסה במגבת את הקערה, ונעביר למקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח, בערך כשעה.
נעביר את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח. נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים.
מכל חלק ניצור צורה של כיכר. אפשרי אליפסה עמו כיכר מאורכת או כיכר עגולה.
נניח את הכיכרות שיצרנו על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מקומח מעט.
מחממים תנור ל-230 מעלות.
מתפיחים את הכיכרות בטמפרטורת החדר כחצי שעה נוספת. לפני שנכניס לתנור,
נפדר את הכיכרות לחם עם מעט קמח מעל מעלה ונחרוץ 3 חריצים בעזרת סכין חדה.
אפייה:
אופים במשך כ-10 דקות בחום גבוה. מה שייצור עבורנו את הקראסט החיצוני המושלם.
לאחר 10 דקות נוריד את חום התנור ל-190 מעלות. נמשיך לאפות עוד 20 דקות.
כיכרות הלחם יהיו מוכנות כאשר הופכים את הכיכר , בזהירות, ודופקים עליה. אם נשמע קול חלול, סימן שהלחם מוכן.
מומלץ להוציא את הלחמים החמים מהתבנית ולקרר אותם על רשת צינון, או על תבנית קרה.
עכשיו כל מה שנשאר הוא לפרוס אותו עם סכין לחם ולמרוח את מה שאתם הכי אוהבים, עם האנשים שאתם הכי אוהבים.
שנה טובה וגמר חתימה טובה.
ספטמבר 2020
צילום: ענבל שלו מתוך קורס קונדיטוריה לנוער