2 כוסות (280 ג') קמח תופח
2 כפות סוכר
שליש כפית מלח
5 כפות שמן
מיכל יוגורט או שמנת חמוצה (200 מ"ל)
למילוי:
קוביות שוקולד חלב חצויות
למריחה מעל:
ביצה טרופה או שמן
לקישוט: שומשום (לא חובה)
בתוך קערה מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום.
את היוגורט יש להוסיף בהדרגה עד לקבלת עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה
מומלץ לערבב תחילה עם כף ואח"כ ללוש מעט עם הידיים.
חממו תנור ל 180 מעלות
לוקחים תבנית אפיה גדולה ומניחים עליה נייר אפיה
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומכל חצי יוצרים 10 כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ.
בעסרת האצבע יוצרים שקע בכל כדור וממלאים בחצי קובית שוקולד. סוגרים חזרה לכדור ומניחים על נייר האפיה.
מברישים כל כדור בביצה טרופה או שמן ומפזרים מעל שומשום.
מכניסים לתנור ואופים במשך 20-22 דקות, עד להזהבה יפה.
תהנו!
מתכון "לחמניות במילוי שוקולד"