מצרכים לכ-4-5 מנות:
1 בצל בינוני קצוץ
2 עגבניות בינוניות מגורדות (בלי הקליפה)
גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס עדשים אדומות שטופות היטב ומסוננות
כוס גרגירי חומוס משקית קפואה
כוס עדשים ירוקות משקית קפואה
6 כוסות מים רותחים
כף גדושה רסק עגבניות
כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים (מומלץ לשלב)
חצי כוס אטריות דקות (לא חובה)
לתיבול: 2 כפות מיץ לימון, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
לחמם 2-3 כפות שמן בסיר ולטגן את הבצל עד לשקיפות קלה.
להוסיף לסיר את השום והעגבניות, להמליח מעט עם המלחייה ולבשל עם מכסה על אש בינונית במשך 5 דקות.
יש לערבב מידי פעם.
כעת נוסיף את קוביות הגזר, עדשים כתומות, עדשים ירוקות וגרגירי החומוס.
מוסיפים את המים רותחים ומתבלים בכף רסק עגבניות, מיץ לימון, כורכום,פפריקה כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
להביא לרתיחה על אש גבוהה, לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, לכסות את הסיר ולבשל במשך כ-30 דקות.
בסוף מוסיפים עלי כוסברה וסלרי ומבשלים 5 דקות נוספות.
טוחנים את המרק באופן חלקי עם מוט בלנדר ידני, כעת ניתן להוסיף אטריות דקות ולבשל כ-15 דקות נוספות, עד שהאטריות מתרככות.
הערה: כתוצאה מטחינת המרק יכול ויווצר קצף בחלק העליון של המרק. אם כן, בעזרת כף גדולה מסירים את הקצף.
בתיאבון!
מתכון "מרק חרירה צמחוני ועשיר"
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים
* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה
או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים